Povestea femeii care s-a îmbogățit cu o resursă din Carpați de care românii nici nu au habar

Povestea femeii care s-a îmbogățit cu o resursă din Carpați de care românii nici nu au habar
Publicat: 19/11/2017, 15:40

Helena Rubinstein s-a născut în Cracovia, Polonia, pe 25 decembrie 1870. În timp ce tatăl ei, un negustor fără prea mare succes, a fost strict cu copiii săi, mama lor a avut o abordare unică în creșterea celor opt fiice: le repeta continuu că vor căpăta influență și vor răzbate în lume prin puterea frumuseții și a iubirii. De asemenea, mama sa își prepara singură cremele și produsele de înfrumusețare, lucru care a avut o mare influență în viitorul celei care avea să devină antreprenoare.

Fiind cel mai mare copil, Helena Rubinstein și-a ajutat tatăl cu partea financiară a afacerii, iar inteligența sa l-a determinat să o trimită să studieze științele medicale. Însă ei îi plăcea munca de laborator, nu cea din spital, iar tatăl său i-a permis să-și încheie studiile doar dacă era de acord să se căsătorească. Și, totuși, alegerea sa nu a fost văduvul de 35 de ani pe care tatăl său i l-a ales, ci un coleg mult mai tânăr, de la Universitatea din Cracovia.

Pentru că tatăl său nu a fost de acord cu alegerea soțului său, Helena Rubinstein a decis să se mute din Polonia, țara sa natală, și s-a dus să trăiască în Australia, la unchiul său. În bagaje nu a uitat să pună o duzină de cutii de creme de-ale mamei sale, realizate din combinații de ierburi, migdale și extract de brad din Carpați. Iar australiencele au fost foarte impresionate, pe de-o parte datorită cremelor, dar mai ales datorită talentului de vânzătoare al Helenei, care a știut să-și facă reclamă bună. Le-a epuizat atât de repede, încât mama sa a trebuit să-i trimită altele în câteva luni.

Mica negustoare a avut un succes neașteaptat și în scurt timp și-a pus bazele propriului magazin în Melbourne. Acolo l-a întâlnit pe jurnalistul Edward William Titus, iar cei doi s-au căsătorit în iulie 1908, la Londra. Muncind circa 18 ore pe zi la început, Rubinstein a reușit să-și facă afacerea profitabilă. Câțiva ani mai târziu, în 1905, a mers în Europa pentru a studia progresele în tratamentele dermatologice, iar când s-a întors și-a chemat surorile pentru a o ajuta cu afacerea. În 1908, a mers la Londra cu aproape 100.000 de lire sterline pentru a investi în afacerea ei, iar în mai puțin de un an și-a deschis salonul de înfrumusețare Salon de Beaute Valeze. A cumpărat apoi și un salon în Paris, unde a pus-o pe sora sa, Pauline, să îl conducă.

Singura perioadă care a încetinit-o vreodată pe Rubinstein din dezvoltarea afacerii a fost atunci când era însărcinată cu cei doi fii ai săi, în 1909 și respectiv 1912. Ulterior, a deschis un salon în New York, în 1916, după care au urmat cele din San Francisco, Boston, Philadelphia, Chicago și Toronto, timp în care creșteau considerabil și vânzările produselor sale din magazine. Anii 1920 o găseau pe Rubinstein în Hollywood, unde ținea lecții vedetelor despre cum să aplice în mod corespunzător machiajul.

Femeia de afaceri a fost, de-a lungul carierei sale, atât rivala lui Elizabeth Arden, un alt mare nume în domeniu, cât și a lui Charles Revson, fondatorul Revlon. În 1928, Rubinstein și-a vândut afacerea către Lehman Brothers, dar a cumpărat-o înapoi mult mai ieftin, ca urmare a prăbușirii pieței bursiere. Rubinstein și Titus au divorțat în 1937, iar în vara următoare s-a căsătorit cu prințul rus Artchil Gourielli-Tchkonia, cu 20 de ani mai tânăr.

O mare susținătoare a unui stil de viață sănătos, a îngrijirii și înfrumusețării, Rubinstein a murit la New York, în 1 aprilie 1965, la vârsta de 94 de ani. Un an mai târziu, i-a fost publicată autobiografia, „My Life for Beauty”.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Bubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța a ajuns la 15,49!
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Începe războiul! Un fost premier al României spune exact când va începe
Durere fără margini în lumea filmului. A fost găsit fără viață. Anunțul care sfâșie inimi
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...