Povestea Gabriellei Miller, fetița care a transformat o boală fatală într-o lecție de viață pentru întreaga lume

Publicat: 29/10/2013, 18:54
Actualizat: 30/07/2014, 02:43

Gabriella Miller, fetița devenită cunoscută în întreaga lume pentru organizarea campaniilor de ajutorare a copiiilor bolnavi de cancer, a murit sâmbătă, la vârsta de numai 10 ani.

Anunțul a fost făcut de părinții acesteia, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook „Make A Wish with Gabriella”, creată special anul trecut pentru promovarea evenimentelor organizate pentru ajutorarea fetei. „Cu inimile grele și dragoste nespusă vă anunțăm că fiica noastră, Gabriella, a murit noaptea trecută. Vă mulțumim că ați iubit-o și pentru tot sprijinul arătat.”

Adolescenta originară din Loudoun County, SUA, diagnosticată cu cancer la creier, fusese internată de urgență săptămâna trecută, după ce starea ei de sănătate se deteriorase semnificativ, relatează Washington Post.

„Toată lumea a avut șansa să-și ia la revedere, să-i spună câteva cuvinte, iar ea a murit liniștită”, Chris Croll, un prieten al familiei Miller.

Povestea emoționantă a Gabriellei Miller

Gabriella a fost diagnosticată cu cancer la creier în noiembrie 2012. La scurt timp după acest moment, fetița a avut inițiativa înființării fundației „Make-A-Wish”, care își propunea să ajute copiii bolnavi în stadiul terminal să-și îndeplinească diverse dorințe. Pentru a aduna fonduri, Gabrielle a organizat o campanie specială în apropierea Crăciunului. Întrucât compania Macy”s promisese să doneze 1 milion de dolari fundației dacă va primi 1 milion de scrisori adresate lui Moș Crăciun, Gabrielle a făcut eforturi extraodinare pentru a convinge cât mai mulți copii, să scrie câteva rânduri. Campania „Make A Wish with Gabriella” a atras atenția lumii întregi, astfel că cele peste 250.000 de scrisori sosite din diverse țări de pe glob au ajutat-o pe fetiță să adune 275.000 de dolari pentru fundație.

Foto: Facebook//Make A Wish with Gabriella

În mai 2013, Gabriella a primit titlul de „Voluntarul Anului” în Loudon County, datorită muncii depuse. „Poate că azi ai o zi proastă, dar întotdeauna va fi o stea strălucitoare pe care te va ajuta să privești către ziua următoare”, spunea ea atunci.

Fundația „Spargem Nuci”

După succesul campaniei de anul trecut, Gabriella și părinții ei au decis să facă mai multe pentru a informa oamenii cu privire la nevoia de cercetare în domeniul medicinei, astfel încât copiii diagnosticați cu cancer să aibă mai multe șanse la viață. Astfel, a fost înființată „Smashing Walnuts Foundation” („Fundația Spargem Nuci”, n. red), a cărei denumire are o semnificație specială: când medicii i-au spus Gabriellei că tumoarea caneroasă de pe creier are dimensiunea unei nuci, fetița și părinții ei au mers afară și au spart nuci, astfel încât ea să poată „vizualiza” felul în care boala va fi învinsă.

Peste 18.000 de persoane au început să urmărească pagina de Facebook pe care părinții fetei postau informații despre reușitele Gabriellei, dar și despre starea ei de sănătate. Printre altele, fetița a contribuit la realizarea unei cărți pentru copii – „Beamer Learns About Cancer” -, și a mers la colegiu pentru o zi, așa cum și-a dorit. Mai mult, la Shenandoah University i s-a organizat o ceremonie simbolică de absolvire și a fost din nou premiată pentru lupta pe care o duce pentru ajutorarea copiiilor bolnavi de cancer.

Florile care nu mor niciodată

Săptămâna trecută, Gabriella a început să se simtă foarte rău, iar Croll, prietenul familiei Miller, a cerut copiiilor care vor să o sprijine pe fetiță să-i trimită flori confecționate din hârtie – „flori care nu mor niciodată”, a spus acesta.

Foto: Facebook//Make A Wish with Gabriella

La scurt timp însă, Gabrielle Miller s-a stins din viață, astfel că, la inițiativa lui Croll, sutele de flori vor fi trimise familiilor în care există bolnavi de cancer, medicilor și asistentelor, cercetătorilor și membrilor Congresului care pot face mai multe pentru ca fondurile destinate cercetărilor în acest domeniu să fie mari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata