Povestea orașului care a costat o avere și are doar o mână de locuitori

Redactor:
Andreea Ofițeru
Naypyidaw a devenit capitala Birmaniei în 2005, fiind în acea vreme mai mult un proiect decât un oraș bine definit, a scris Business Magazin.

Autoritățile au decis construirea orașului având de la început intenția ca acesta să fie capitala statului, mai arată Business Magazin.

Investițiile în infrastructură au fost uriașe, deși Birmania este o țară cunoscută mai ales pentru conflictele militare și traficul de droguri, iar majoritatea populației trăiește la limita sărăciei.

Business Magazin mai arată că deși proiectul este în proporție de 80-90% finalizat, gradul de ocupare al orașului este de sub 5%. De aici provine și numele de „capitala fantomă”, așa cum a fost Naypyidaw denumit de către presa internațională.

Autostrada ce duce la Naypyidaw are 11 benzi pe sens, însă în marea parte este goală. Încrederea autorităților în acest proiect este de neînțeles, avaând în vedere comparația dintre prețul apartamentelor și faptul că doar cei mai bogați oameni din Burma își permiteau accesorii de bază, precum telefoanele mobile.

Citiți aici mai multe amănunte despre Naypyidaw

Inchide