Povestea tinerei care i-a făcut UN COPIL lui Hitler. Tânăra a fost recrutată datorită purității rasiale

Publicat: 27/08/2018, 12:32
Actualizat: 20/03/2019, 16:50

Hildegard Trutz era o susținătoare loială a regimului nazist, încă din momentul în care Hitler a preluat puterea, notează History. Femeia s-a alăturat Bund Deutscher Madel în 1933 și îndrăgea întâlnirile săptămânale.

Rapid, Trutz a devenit o figură remarcată a organizației locale, în mare parte datorită părului său blond și a ochilor albaștri. ”Am fost deseori prezentată ca un exemplu al nordicei perfecte. În afară de picioarele și trunchiul meu alungit, structura șoldurilor era perfectă pentru conceperea copiilor,” afirma ea.

La vârsta de 18 ani, după terminarea școlii, unul dintre liderii BDM i-a făcut tinerei o sugestie care avea să-i schimbe viața ”Dacă nu știi ce să faci, de ce nu-i oferi Fuhrer-ului un copil? Germania are mare nevoie de urmași dintr-o rasă valoroasă.” Trutz nu știa că în acea perioadă se desfășura un program sponsorizat de stat pentru creșterea numărului de nașteri a copiilor arieni, cu părul blond și ochii albaștri. În cadrul programului Lebensborn, femeile ”pure” din punct de vedere rasial erau alese pentru a întreține relații intime cu ofițerii SS cu scopul de a rămâne gravide.

Liderul BDM a explicat exact tinerei cum funcționa programul. Trutz era supusă unei serii de teste medicale, precum și investigații privind trecutul său. Un lucru esențial era ca aceasta să nu aibă nicio urmă de sânge evreu. După ce rezultatele ieșeau pozitive, femeia își selecta un partener dintre ofițerii SS. Trutz a ascultat indicațiile liderului cu entuziasm. ,,Suna minunat”, imediat înrolându-se în program.

Trutz a fost escortată către un vechi castel din Bavaria. Aici se mai aflau alte 14 fete, toate având nume false. ”Pentru a fi acceptată în program, aveai nevoie doar de un certificat al autenticității rasei ariene,” afirma ea.

Castelul reprezenta apogeul luxului. Erau camere comune pentru sporturi și jocuri, o librărie, chiar și cinema. Conform tinerei, ”mâncarea a fost printre cele mai bune pe care le-am gustat. De asemenea, nu trebuia să lucrăm, în castel erau o mulțime de servitori.” Imediat ce a ajuns în incintă, un profesor SS a examinat-o. ”A trebuit să declarăm că în familia noastră nu a existat niciun caz de boală ereditară sau dipsomanie.”

De asemenea, tinerele au fost avertizate că vor fi nevoite să semneze un document prin care renunțau la toate drepturileasupra copiilor pe care aveau să-i aducă pe lume. După inițiere, Trutz și celelalte fete au fost prezentate ofițerilor SS. Trutz a fost impresionată de aceștia ”Toți erau înalți și puternici cu ochii albaștrii și părul blond.” Înainte să-și aleagă partenerul, femeile urmau o sesiune de cunoaștere cu bărbații. Urmărau împreună filme, jucau jocuri sau participau la evenimentele din castel. ”Am avut la dispoziție aproximativ o săptămână pentru a lua o decizie,” a spus Trutz. Femeile nu știau numele bărbaților, anonimitatea fiind unul dintre principiile programului Lebensborn.

”Atunci când ne alegeam partenerul trebuia să așteptăm până în a 10-a zi de la începutul ultimei menstruații”. Fiecare tânără era supusă unei alte analize medicale după care ofițerul SS ales era trimis în camera fetei. În prima săptămână, Trutz a primit vizita ofițerului pe parcursul a trei seri. Imediat, aceasta a rămas însărcinată și a fost mutată într-o casă pentru gravide. După naștere, timp de două săptămâni, și-a alăptat copilul, apoi a fost despărțită de acesta și mutată într-o locuință specială. Trutz nu și-a mai văzut copilul niciodată și nici pe tatăl acestuia.

În anii următori, deși își dorea să conceapă mai mulți copii pentru regim, s-a îndrăgostit de un ofițer tânăr cu care s-a căsătorit. Atunci când i-a povestit soțului ei despre implicarea sa în programul Lebensborn a fost ”surprinsă că el nu a fost la fel de încântat.”

Trutz nu a descoperit niciodată ce s-a întâmplat cu copilul său. Conform estimărilor, aproximativ 20.000 de copii au fost născuți în timpul celor 12 ani ai celui de-al Treilea Reich, în principiu în Germania și Norvegia.

foto: Wikipedia

foto: Wikipedia

Vă recomandăm să citiți și următoarele articole:

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
Ce avere a avut Petrică Cercel, de fapt, și cui rămâne moștenire
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
O nouă metodă de înșelăciune face ravagii printre șoferi. Pagube de zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
‘Regele de la Kaufland’. Ce au făcut șefii nemților ca să-i atragă pe clienți în...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului despre Florin Salam, la câteva zile după moartea lui Petrică Cercel
Doliu uriaș. A murit un fost președinte. Televiziunea națională a făcut anunțul
E DEZVĂLUIREA MOMENTULUI. Un politician important din PNL s-a înrudit cu un interlop feroce. Petrecere...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...