Premieră la „Electric Castle”: Die Antwoord și Rusko cântă la Cluj. VIDEO

Premieră la Electric Castle: Die Antwoord și Rusko cântă la Cluj. VIDEO
Publicat: 02/06/2014, 20:52
Actualizat: 30/07/2014, 11:32

Cea de-a doua ediție a „Electric Castle Festival” se va desfășura anul acesta în perioda 19-22 iunie, pe domeniul Castelului Banffy de la Bonțida, județul Cluj.

Timp de patru zile, peste 100 de artiști din România și din străinătate vor urca pe cele cinci scene. Unii dintre invitații de peste hotare vor concerta pentru prima dată în țara noastră. Este vorba despre headliner-ii festivalului, Die Antwoord și Rusko.

Pe de altă parte, DJ Sasha, Gramatik, Thievery Corporation și Bonobo vor reveni în fața publicului din România.

„Și pentru ediția din acest an ne-am dorit să avem un line-up proaspăt și diferit, de aceea am ales artiști care să se înscrie cel mai bine în această categorie. Ne-am orientat fie spre muzicienii care nu au mai fost în România, deși foarte așteptați de public, fie spre numele care au scos un album nou”, a explicat Teodor Negrea, directorul Electric Castle Festival.

Înființată în urmă cu șase ani în Cape Town, trupa DIE ANTWOORD vine la Electric Castle pentru a-și lansa cel mai recent album, „Donker Mag”. Trupa a debutat în 2009, cu albumul „SOS”, combinând într-un mod inedit hip-hopul cu ritmurile electro și rave. Die Antwoord se bucură de milioane de vizualizări pe Youtube, iar toate albumele lor pot fi descărcate gratuit de pe Internet.

Considerat unul dintre cei mai buni DJ din lume și unul din fondatorii mișcării dubstep, alături de Skream, Benga sau Skrillex, RUSKO – pe numele său real Christopher William Mercer – se va afla, de asemenea, în premieră în România. În 2013, artistul britanic a semnat cu OWSLA Records, deținută de Skrillex, unde și-a lansat și ultimul EP numit „Lift me up”. La Electric Castle Festival, Rusko va susține primul său show din turneul european din această vară.

Supranumit „The Son of God”, SASHA este considerat emblematic pentru stilul muzical progressive house, primind, în anul 2000, titlul de cel mai bun DJ din lume, conform topului DJ Mag. Născut în nordul Țării Galilor, Alexander Paul Coe (Sasha) a intrat în contact cu muzica dance în celebrul club Hacienda din Manchester și a devenit cunoscut datorită compilației „Renaissance”, unul dintre primele mixuri apărute pe CD.

Originar din Slovenia, GRAMATIK – sau Denis Jasarevic, pe numele său real – și-a format prima trupă în 1998, împreună cu un coleg de clasă: duetul Bow Down. Tot în același an descoperea și primul software pentru producție muzicală. Doi ani mai târziu, începea să producă muzică singur, folosind tehnica numită sampling prin intermediul căreia suprapune pasaje din piese funk, soul, blues sau jazz, pentru a crea un sunet total diferit de cel original. Acum, Gramatik este considerat de mulți o „o adevărată enciclopedie muzicală”, grație ușurinței cu care trece de la chill out la funk, electro-house, glitch sau beat-uri hip-hop.

THIEVERY CORPORATION revine după șase ani în România, în formulă completă (13 oameni pe scenă), și va susține un concert în cadrul celei de-a doua ediții a Electric Castle Festival. Pentru acest show, trupa a solicitat un sistem audio special, capabil să acopere o gamă largă de frecvențe joase și care include dublarea numărului de subwoofers.

Rob Garza și Eric Hilton au înființat Thievery Corporation în 1995. De-a lungul timpului, filonului trip-hop și acid jazz li s-au adăugat elemente de muzică braziliană, jamaicană și indiană. Trupa a lansat șapte albume, care au atras atenția atât prin orginalitatea stilului muzical, cât și prin versurile cu un puternic mesaj social sau politic.

După patru albume, nenumărate turnee, single-uri, remixuri și muncă de producție, BONOBO și-a asigurat locul între cei mai importanți artiști din industria muzicii electronice. Albumului „Black Sands”, lansat în 2010 și vândut în peste 160.000 de exemplare, i-a urmat, anul trecut, „The North Borders”.

Artistul va urca pe scena de la Cluj după ce în 2013 a concertat în Capitală, la Arenele Romane.

DJ FRESH va urca pe scena de la Castelul Banffy alături de Messy MC. Dan Stein aka DJ Fresh este un vizionar, fiind considerat un adevărat motor al muzicii electronice. DJ Fresh – Daniel Stein pe numele său real – a fost unul dintre fondatorii grupului de producători și DJ Bad Company. În prezent deține, alături de Adam F., casa de discuri Breakbeat Kaos.

Prezenți la Electric Castle Festival vor fi și Akura Naru, Chris Liebing, Freestylers, Gramophonedzie, Rangleklods, Ishome, Egokind, DJ EZ, Orchestra Notes & Ties, King Shiloh și Shiver.

Printre trupele românești care și-au confirmat prezența la evenimentul de la Cluj se numără Silent Strike, Șuie Paparude, Subcarpați, Aria Urbană, Brazda lui Novac, Village și Grimus.

Programul complet al concertelor din cele patru zile de festival este disponibil aici.

Până pe 11 iunie, abonamentele costă 190 de lei, urmând ca prețul lor să crească la 250 de lei după această dată. Biletele valabile doar pentru o zi de festival costă 100 de lei.

Pentru aceia care nu vor alege varianta cazării la hotel sau pensiune, pe teritoriul festivalului va exista un loc de campare, dotat cu toate facilităție și utilitățile necesare, pe tot parcursul celor patru zile de festival. Prețul biletului de camping este de 30 lei/persoană/4 zile și se poate achiziționa prin biletele cu camping inclus sau la fața locului.

Prima ediție a Electric Castle Festival adus pe scenă 92 de artiști, a avut un public de 32.000 de persoane, ajungând astfel pe lista finaliștilor la European Festival Awards 2013, cea mai importantă competiție europeană de gen, la secțiunea „Cel mai bun festival de mărime medie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste despresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?