Procesul de 40 de miliarde de dolari intentat de familia lui Michael Jackson

Procesul de 40 de miliarde de dolari intentat de familia lui Michael Jackson
Publicat: 02/04/2013, 13:08
Actualizat: 03/07/2013, 19:24

Numele cântărețului Michael Jackson va fi din nou pronunțat la Tribunalul din Los Angeles marți, odată cu deschiderea procesului intentat organizatorului de concerte AEG, de la care mama și copiii artistului decedat solicită daune de 40 miliarde de dolari, pentru neglijență, relatează AFP.

După procesul intens mediatizat al medicului Conrad Murray, în toamna anului 2011, care s-a încheiat printr-o condamnare la 4 ani și jumătate de închisoare pentru omucidere involuntară, atenția presei americane se îndreaptă acum spre AEG, organizatorul seriei de 50 de concerte pe care „regele pop-ului” ar fi trebuit să le susțină la Londra începând din iulie 2009.

În timpul repetițiilor pentru acele spectacole, Michael Jackson a murit, pe 25 iunie 2009, din cauza unei supradoze de propofol, un sedativ puternic pe care starul american în folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Katherine Jackson, în vârstă de 82 de ani, și copiii cântărețului consideră că firma AEG a dat dovadă de neglijență angajându-l pe Conrad Murray pentru a veghea asupra sănătății lui Michael Jackson și se face din acest motiv parțial responsabilă pentru moartea artistului, la vârsta de 50 de ani.

Ei solicită de la organizatori daune de 40 de miliarde de dolari, reprezentând veniturile pe care starul ar fi putut să le obțină în acești ultimi ani, dacă ar fi fost încă în viață. Suma este considerată „absurdă” de reprezentanții companiei AEG.

Procesul va debuta marți prin alegerea juriului, ca preludiu pentru audieri, care ar putea să dureze între o lună și șase săptămâni, potrivit purtătorului de cuvânt de la Curtea Superioară din Los Angeles.

Potrivit presei locale, Conrad Murray, care își ispășește pedeapsa într-o închisoare din apropiere de Los Angeles, se află pe lista martorilor, însă ar fi refuzat să depună mărturie.

În schimb, Katherine Jackson și cei doi copii mai mari ai cântărețului – Prince, în vârstă de 16 ani, și Paris, în vârstă de 14 ani – urmează să se prezinte în boxa martorilor.

A fost nevoie de o îndelungată procedură judiciară pentru a se ajunge la acest proces împotriva AEG, care nu a încetat să repete, după moartea cântărețului, că nu este cu nimic vinovat de producerea acestei drame. Directorii AEG au depus deja mărturie în procesul intentat împotriva medicului Conrad Murray.

Însă Katherine Jackson a insistat, fiind convinsă că AEG, pe lângă alegerea „neglijentă” a doctorului Murray, a exercitat o presiune prea mare asupra fiului ei, contribuind la șubrezirea stării lui fizice și mintale.

AEG susține că artistul nu așteptase repetițiile pentru concertele londoneze pentru a abuza de medicamente și mai ales de propofol. Grupul AEG susține, de asemenea, că nu el a fost acela care a decis angajarea medicului Conrad Murray.

Judecătoarea Yvette Palazuelos, care va prezida audierile, a refuzat până în prezent ca procesul să fie filmat. Posturile de televiziune CNN și NBC vor solicita din nou, marți, accesul în sală, reamintind faptul că procesul împotriva lui Conrad Murray a fost difuzat în direct.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?