Quentin Tarantino pregătește un nou film. „O trilogie se impune”

Quentin Tarantino pregătește un nou film. O trilogie se impune
Publicat: 12/02/2013, 12:09
Actualizat: 04/02/2019, 09:28

Cineastul american Quentin Tarantino a declarat că dorește să regizeze un nou film cu specific istoric, cel de-al treilea, după „Inglorious Basterds” și „Django Unchained”, informează lefigaro.fr.

„O trilogie se impune. Trebuie să fac un al treilea film istoric. Nu m-am decis încă asupra subiectului”, a declarat cineastul american, duminică seară, la gala premiilor BAFTA unde a obținut trofeul pentru cel mai bun scenariu original cu filmul „Django Unchained”.

„Ticăloși fără glorie/ Inglorious Basterds” (2009) s-a concentrat asupra unei perioade din Al Doilea Război Mondial, iar „Django dezlănțuit/ Django Unchained” a abordat tema sclaviei din sudul Statelor Unite în secolul al XIX-lea.

Potrivit unor zvonuri rămase neconfirmate, Quentin Tarantino va regiza un al treilea film istoric, a cărui acțiune va fi legată de aceea din „Inglorious Basterds”. Noul film s-ar numi „Killer Crow” și îi va avea în distribuție pe câțiva din actorii care s-au remarcat în primul film. Potrivit spuselor lui Tarantino, „Killer Crow” va fi centrat „pe un grup de soldați de culoare. Maltrați de armata americană, ei și-au pierdut întrucâtva mințile. Soldații de culoare se lansează într-o luptă și își iau revanșa, eliminând mulți soldați și ofițeri albi din baza militară în care se află, pentru a-și croi drum spre Elveția”. Scenariul ar fi deja scris pe jumătate. „Nu știu când voi putea să fac acest film, dar există ceva în această poveste care sugerează necesitatea unei trilogii”, spunea Quentin Tarantino la sfârșitul lunii decembrie pentru site-ul TheRoot.com.

Dacă Tarantino va face noul film istoric, acesta ar fi cel de-al nouălea din carieră, deci penultimul pe care îl va regiza. Cineastul a declarat anterior că nu dorește să devină „un regizor îmbătrânit”, preferând să se oprească după cel de-al 10-lea film din carieră. „Regizorii nu devin mai buni cu timpul. În general, cele mai proaste filme din filmografiile lor sunt ultimele patru din carierele lor. Sunt foarte atent cu filmografia mea și cred că e suficient un singur film prost pentru a-ți strica reputația adusă de trei filme bune. Atunci când cineaștii ajung să fie perimați, nu e ceva prea plăcut de privit”, declarase Tarantino pentru revista Playboy în noiembrie 2012, lăsând totuși ușa deschisă pentru un eventual „come-back”. „Să fac 10 filme în carieră, ar fi bine. Dar dacă starea de spirit mi se va schimba, dacă voi avea o idee despre o poveste nouă, aș putea să revin. Dar, dacă m-aș opri după 10 filme, ar fi ok și așa”, a dezvăluit cineastul.

Fiecare dintre cele opt filme regizate de Quentin Tarantino aduce un omagiu unui gen cinematografic precis. „Reservoir Dogs” (1992) și „Pulp Fiction” (1994) se înscriu în categoria „filmului cu gangsteri americani”. Quentin Tarantino utilizează codurile „Blaxploitation” (gen care îi pune în valoare pe eroii de culoare) în „Jackie Brown” (1997). Cele două filme din seria „Kill Bill”, lansate în 2002 și 2003, sunt filme de acțiune. „Death Proof” (2007) aparține genului „slasher movie”, un subgen al filmelor horror în care abundă asasinii psihopați. „Inglorious Basterds” este un film de război ucronic (care se bazează pe rescrierea istoriei pornind de la modificarea unui eveniment trecut). „Django Unchained” (2012) aduce un omagiu filmelor din genul western-spaghetii regizate de Sergio Leone.

Deși este acuzat de critici că trivializează și estetizează violența, Quentin Tarantino este câștigătorul unui premiu Oscar și al unui Palme d’Or, distincții obținute pentru filmul „Pulp Fiction” (1994). Remarcat încă de la debutul său regizoral, cu „Reservoir Dogs” (1992), Tarantino și-a surprins de fiecare dată publicul grație unor pelicule precum „Jackie Brown” (1994), „Kill Bill Vol. 1” (2003) și „Kill Bill Vol. 2” (2004). Cel mai recent lungmetraj al său este „Django unchained”, nominalizat la cinci premii Oscar și premiat cu două Globuri de Aur. Anterior, el a lansat „Inglorious Basterds”, cu Brad Pitt în rolul principal, nominalizat la opt premii Oscar și devenit între timp și un succes de box office.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
S-a stins marele actor. Adio, maestre! A murit în mod pașnic și rafinat
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Astronomii au găsit o planetă de mărimea Pământului la doar 55 de ani-lumină depărtare
×