Radio Guerrilla emite din nou. Ce a decis CNA astăzi

Radio Guerrilla emite din nou. Ce a decis CNA astăzi
Publicat: 19/05/2016, 14:09

CNA a autorizat studioul stației Radio Guerrilla din București și a respins solicitarea de prelungire a licenței Realitatea FM din Sibiu, în cadrul ședinței publice din 19 mai.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a organizat, în perioada 17 – 24 noiembrie 2015, un concurs de acordare a 48 de frecvențe FM și AM, între acestea aflându-se și cele care au aparținut Radio Guerrilla.

În urma concursului, Radio Guerrilla a obținut frecvența din București, dar și frecvențe în orașele Craiova (92,7 MHz), Bistrița (95,1 MHz), Brăila (105,5 MHz), Darabani (97,6 MHz), Timișoara (100,0 MHz) și Vaslui (95,2 MHz). Astfel, Radio Guerrilla a recuperat un număr total de doar 7 frecvențe din cele 23 de licențe terestre pe care le-a pierdut în 2013.

CNA a retras toate licențele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deținea oficial – Realitatea Media SA -, ci de o alta – Expresiv SA. Decizia a implicat toate cele 24 de licențe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licențe terestre – acestea au fost scoase la concurs și o licență de satelit – care nu a fost scoasă la concurs, având un alt statut) pe care Realitatea Media SA le deținea. Licențele au fost scoase la concurs după finalizarea disputelor în instanță dintre CNA și Realitatea Media, pe care Consiliul le-a câștigat definitiv și irevocabil.

Echipa Guerrilla, în frunte cu Liviu Mihaiu și Mihai Dobrovolschi, s-a prezent la concursul CNA pe 19 noiembrie 2015, Mihaiu declarând cu acel prilej că Guerrilla va continua să fie un radio independent, al societății civile și al celei culturale. De asemenea, Liviu Mihaiu a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că, dacă va primi frecvențe înapoi la concursul CNA, echipa Guerrilla va relansa acest post în maximum două luni. El a mai spus că deține în nume personal marca Radio Guerrilla.

Licențele Guerrilla au fost obținute la concursul CNA de societatea Radio Guerrilla SRL, ai cărei asociați sunt Mihai Dobrovolschi – 41%, Adrian Edmondo Popescu – 41%, Sorin Marius Faur – 5%, Delia Luciana Panait – 2% și alte 11 persoane fizice, cu câte 1%. Valoarea investiției inițiale în punerea în funcțiune a frecvențelor Radio Guerrilla a fost estimat la circa 186.420 de euro (aparatură și echipamente, spațiu studio și mobilier/birotică), potrivit dosarului de concurs depus la CNA, în noiembrie 2015.

De asemenea, potrivit proiectului cu care a fost obținută frecvența, Radioul va difuza de luni până vineri matinalul „Zori de Guerrillă” (06:00-07:00) – program informativ, „Guerrilla de dimineață” (07:00-10:00) – program informativ, cu Mihai Dobrovolschi și Matei Oprina, „GuerriLight” (14:00-17:00), un program de divertisment, cu Sebastian Vrânceanu, „Seara pe Val” (20:00-23:00), un program de divertisment, cu Dragoș Olaru.

De luni până joi, Liviu Mihaiu va realiza emisiunea „Asta la Revista Presei, Nene!”, un program informativ, difuzat între ora 13:00 și 14:00.

Între 23:00 și 01:00, vor fi difuzate emisiunile: „Avanplay” (program cultural difuzat luni, cu Matei Oprina), „Zona Liberă” (divertisment, marți, cu Dj Vasile), „Teatru Radiofonic” (cultural, miercuri), „Retro Electro” (divertisment, joi, cu Electric Brother) și „GuerriParty” (diverisment, vineri).

În intervalul de noapte (01:00-06:00) va fi difuzat programul „GuerriNight”, iar emisiunile de weekend sunt „Războiul sfârșitului săptămânii” (informativ, cu Iulian Tănase), „Vocea filmelor” (cultural, cu George Mihalcea), „Quiche Lorraine” (educativ, cu Dan Chișu), „Prima Banda” (divertisment, cu Gilda Comarzan) și „Nomansland” (divertisment, cu Nic Cocarlea).

Totodată, la fiecare oră fixă, Radio Guerrilla va difuza un buletin de știri a câte trei minute, de luni până vineri, în intervalul 07:00-18:00, iar în weekend, între 08:00 și 12:00.

Consiliul a acordat decizia de autorizare solicitată de societate pentru studioul din București în cadrul ședinței de joi, 19 mai, cu unanimitate de voturi – Valentin Jucan, Lorand Turos, Vasile Buda, Laura Georgescu (președintele CNA), Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu (vicepreședintele CNA), Călin Cristea.

În aceeași ședință, CNA, a respins solicitarea societății Realitatea Media SA de prelungire cu încă nouă ani a licenței Realitatea FM Sibiu din cauza faptului că planul de reorganizare al societății nu este confirmat de instanță (societatea având datorii la bugetul de stat).

Astfel, Realitatea FM Sibiu nu mai are dreptul să emită program, începând cu 25 mai, când licența expiră.

Stația Realitatea FM din Sibiu face retransmisia integrală a programului central Realitatea FM București care, la rândul ei, retransmite integral programul televiziunii Realitatea TV București.

Potivit documentelor CNA, Curtea de Apel București a înlăturat dispozițiile referitoare la confirmarea planului de organizare. Sub acest aspect nu sunt incidente prevederile privind obligațiile fiscale restante prevăzute la articolul 113-1, alineat 2, litera c. din OUG 17/2015. Planul de reorganizare depus de societatea datează din 30 noiembrie 2012.

Conform istoricului licenței, în anul 2006 SC Polifonic SRL a obținut licența pentru difuzarea programului Radio Guerrilla, care în 2007 și-a modificat denumirea în Radio News FM Sibiu. În 14 august 2007 a obținut decizia de autorizare, iar în noiembrie denumirea a fost modificată în Realitatea FM Sibiu. Pe 4 martie 2008 licența a fost cedată societății Realitatea Media.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cu ce vopsim ouăle de Paște? „Nu folosiți vopsea tipografică sau pentru textile”