Rashid lansează, în premieră pe GÂNDUL, piesa „Lefter Popescu”. Mesajul artistului pentru români, înainte de alegeri: „Cine vrea o schimbare trebuie să facă ceva”

Rashid lansează, în premieră pe GÂNDUL, piesa „Lefter Popescu. Mesajul artistului pentru români, înainte de alegeri: „Cine vrea o schimbare trebuie să facă ceva
Publicat: 22/10/2014, 21:55
Actualizat: 31/10/2014, 13:47

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile prezindențiale, Rashid lansează, în premieră pe gândul, o piesă cu un puternic mesaj civic, adresat atât candidaților, cât și electoratului.

Single-ul „Lefter Popescu” face un portret general al românilor și al societății, fiind totodată un îndemn pentru cei care vor o schimbare: „Dacă vrem, putem să punem țara pe roți”.

„Sunt Lefter Popescu, Alegător, domnule Escu” este versul de la care Rashid a pornit atunci când a scris acestă piesă.

„Ideea o aveam de mult, cred că de aproape doi ani”, a povestit artistul pentru gândul. „Mă obseda chestia aceasta că toți președinții României din ”89 și până acum au avut un nume care se termina cu «-escu». Și atunci, de acolo nu a fost decât un pas până să mă duc cu gândul la Caragiale. Așa a apărut personajul Lefter Popescu, românul universal. Lefter Popescu suntem toți. Deci, am scris versul respectiv, pe care l-am păstrat în laptop multă vreme. Știam că o să fac la un moment dat o piesă”, a explicat el.

Lucrurile au început să capete formă la finalul acestei veri, când Rashid i-a prezentat lui Alex Velea ideea sa. Cum acesta din urmă s-a arătat încântat de propunere, cei doi au intrat imediat în studio.

„Cred că prin luna august am stat de vorbă cu Alex și i-am spus de piesă. I-am zis că acum, când vin și alegerile, e un moment bun, pe care pot să îl fructific, fiindcă oamenii sunt atenți la o piesă de genul acesta. Lui i-a plăcut, a zis că e o idee foarte bună și că ar fi bine să ne apucăm de treabă! Deci, versurile piesei îmi aparțin, iar refrenul l-am făcut împreună cu Alex „, a spus Rashid.

De partea instrumentală s-a ocupat Boier Bibescu, iar de mix-master, Karie. Cât privește videoclipul piesei, acesta a fost realizat în urma unor filmări desfășurate în București, pe parcursul a două zile. Regizor a fost Lazăr Cercel, cu care Rashid a colaborat și la precedentul său single, „Alerg”, iar montajul a fost realizat de Sandu Anton.

„Cine vrea o schimbare, trebuie să facă ceva, măcar puțin”

Care este schimbarea de care Rashid vorbește în noul său single? Una a întregii societăți, o modificare a atitudinii celor care se cred învinși de sistem, crede el.

„Eu vreau o schimbare generală! Până la urmă aceasta este și legătura cu campania VREAU PREȘEDINTE. Și voi vreți o schimbare, deci le spuneți oamenilor veniți și votați”, a explicat cântărețul

„Ce votezi, e treaba ta, nu contează, dar acela e votul tău! Știu, și eu sunt de acord că se fraudează alegerile și se fac tot felul de mizerii de genul acesta, dar tocmai de asta trebuie să mergem toți la vot! Măcar știi că ai fost prezent acolo, fiindcă probabil că altfel o să voteze altcineva în locul tău. Cine vrea o schimbare, trebuie să facă ceva, măcar puțin”, a adăugat artistul.

Drept urmare, neprezentarea la vot nu este o soluție, susține Rashid: „nu ai votat, nu ai niciun drept să te plângi. Oamenilor comozi, eu asta le-aș spune – să nu se mai plângă. Dacă nici măcar nu ai făcut efortul să mergi la vot, apoi nu ai niciun drept să critici. Sper ca oamenii să perceapă mesajul piesei așa cum trebuie”, a precizat el în cele din urmă.

Originar din Craiova, Cristian Udrea – pe numele său real -, a debutat în muzică în anul 1999, alături de trupa N.D.K. Trei ani mai târziu, după destrămarea formației, artistul s-a lansat solo, sub numele Profethu”.

În anul 2004, a luat naștere C.I.A (Craiova Independent Artists), trupă din care făceau parte Cristian – care între timp renunțase la numele de scenă Profethu”, devenind Rashid -, Phila, Byga și DJ Hash. Grupul a fost nominalizat la categoria Best Hip-hop în cadrul RomanianMusic Awards de două ori: în 2008 și în 2009.

Rashid a colaborat ulterior și La Familia, Karie, Sișu, Keri, Skizzo Skillz, KST, Fratziman și Haarp Cord.

Recent, artistul a lansat single-ul „Alerg”, alături de Alex Velea și Cabron.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer