Reacția economistului Roubini după un nou atac comis de un licean din Washington

Redactor:
Silviu Bănilă
Reacția economistului Roubini după un nou atac comis de un licean din Washington
„Nebunie americană: Cu ocazia zilei sale de naștere, un adolescent a primit o armă de la părinți", a scris profesorul NYU Nouriel Roubini pe contul său de Twitter. „America este o țară bolnavă, bolnavă".

Afirmațiile lui Nouriel Roubini survin la câteva ore după ce un tânăr înarmat a împușcat mortal o persoană și a rănit alte câteva în incinta Marysville-Pilchuck High School de lângă Seattle, Washington.

Atacatorul a fost identificat ulterior ca fiind Jaylen Fyberg, elev în primul an la liceul american. El s-a sinucis după comiterea atacului. O fotografie postată pe Instagram sugerează că de ziua sa de naștere, părinții i-au făcut cadou o pușcă.

Presa americană s-a concentrat asupra detaliilor legate de stare psihică a adolescentului, care ar fi fost precară. Roubini a declarat însă că ar trebui să se discute mai degrabă despre ușurința cu care armele ajung în posesia unor persoane instabile din punct de vedere psihic. Legislația americană relaxată în privința deținerii de arme letale a fost asociată cu numărul ridicat de incidente armate petrecute în școli. 

Inchide