• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

REȚETĂ DE PAȘTE CIORBĂ DE MIEL: Trei modalități simple de a găti CIORBA DE MIEL

REȚETĂ DE PAȘTE CIORBĂ DE MIEL: Trei modalități simple de a găti CIORBA DE MIEL
REȚETĂ DE PAȘTE CIORBĂ DE MIEL. Condiția obligatorie: după gătit, lăsați oala să se răcească și aruncați grăsimea care se strânge deasupra

REȚETĂ DE PAȘTE CIORBA DE MIEL este o alternativă sănătoasă de preparare a acestei cărni. Bine acrită cu borș, bogat în vitamina E, CIORBA DE MIEL nu trebuie să lipsească de la masa de prânz în perioada de PAȘTE 2013.

Condiția obligatorie: după gătit, lăsați oala să se răcească și aruncați grăsimea care se strânge deasupra. Presărați mult pătrunjel sau leuștean proaspăt tocat. O porție de borș de miel are 100 de kilocalorii.

Ciorbă de miel – rețeta de Paște 2013

Ingrediente:

● capul, oase de miel,
● 250 de grame de zarzavat: pătrunjel, morcov și țelină,
● o legătură de tarhon
● o legătură de leuștean
● o ceapă
● 500 de mililitri de borș
● o lingură de orez
● 100 de mililitri de smântână
● un ou, de la care se va folosi doar gălbenușul
● două linguri de ulei
● sare

Modul de preparare:

La ciorba de miel se folosesc capul de miel, oasele pulpelor, pieptul și gâtul. Acestea se pun într-o oală de cinci litri peste care se toarnă doi litri de apă rece și se lasă 20 de minute pentru ca gustul de miel să se difuzeze în apă, iar ciorba de miel să iasă gustoasă. Între timp, se toacă ceapa și se pune la călit în ulei, apoi se adaugă și zarzavatul tocat (pătrunjel, morcov, țelină) cubulețe mici și, după două minute, oasele și carnea de miel, împreună cu apa în care au stat, și 1 linguriță de sare. Toate se vor amesteca în oala de cinci litri.

Ciorba de miel se fierbe 60 de minute, la foc mic. Oala va fi acoperită cu un capac. După trecerea celor 60 de minute se va adăuga și orezul, care se va lăsa să fiarbă timp de 15 minute, după care se va adăuga borșul.

Întregul amestec se va lăsa să dea în clocot. Apoi se va adăuga sare după gust. Se va mai lăsa cinci minute pe foc, după care se va adăuga smântâna amestecată cu gălbenușul de ou, tarhonul și leușteanul. Se acoperă și se ține caldă până în momentul servirii.

Ciorbă de miel – rețeta de Paște 2013

Ingrediente:

● 1,250 de grame de carne de miel,
● o ceapă,
● 150 de grame de țelină,
● un păstârnac mediu,
● trei morcovi medii,
● 50 de grame de orez,
● o linguriță de verdeață uscată,
● sare după gust,
● trei litri și jumătate de apă,
● crenguțe de leuștean verde.

Mod de preparare:

Se curăță ceapa, iar zarzavaturile se spală. Ceapa se taie mărunt, iar zarzavaturile cubulețe. Crenguțele de leuștean verde se spală și se toacă mărunt. Orezul se curăță și se spală. Se curăță și se spală carnea de miel.

Într-o oală de cinci litri se toarnă apă și se pune pe foc pentru a da în clocot. Când a început să clocotească, se ia oala de pe foc și se adaugă carnea de miel, care este lăsată timp de cinci minute în apa clocotită. Opărirea cărnii de miel este necesară pentru a estompa mirosul specific. După cele cinci minute, carnea se lasă într-o strecurătoare. Apoi, carnea de miel se va pune în cei trei litri și jumătate de apă pe foc.

După ce s-a călit ceapa, aceasta se adaugă în oală împreună cu zarzavaturile și o lingură de vegeta, pentru a-i da un gust aparte, și se lasă la fiert până când carnea este moale. Orezul se adaugă cu 25 de minute înainte de a stinge focul.

Când ciorba a fiert suficient, o luăm de pe aragaz și adăugam leușteanul tăiat foarte mărunt.

Ciorbă de miel – rețeta de Paște 2013

Ingrediente:

● Cap și măruntaie de miel,
● morcov și pătrunjel,
● o ceapă de mărime mijlocie,
● o lingură orez, borș,
● zeamă sau sare de lămâie sau oțet,
● un gălbenuș,
● 100 ml smântână sau iaurt,
● sare,
● tarhon,
● leuștean.

Mod de preparare:

Pentru o ciorbă de 3-4 l, este suficient capul, dacă acesta este întreg, la care se va adăuga o parte din gât și oasele pulpelor.

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece și se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanțele hrănitoare care vor da gust și aromă ciorbei. În acest timp, zarzavatul și ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute cu două linguri de ulei într-o oală de 5-6 l, amestecînd mereu. Apoi, se adaugă carnea cu apa în care a stat și o linguriță de sare. Se fierbe 50-60 minute, după care se adaugă orezul. Se amestecă bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, și se lasă să fiarbă încă 20 minute. Se acrește, după gust, cu borș sau cu altă substanță acră, completând cu apă până la trei litri sau mai mult, în funcție de cât de mult a scăzut apa sau de cât de densă se dorește a fi ciorba. Carnea se scoate de pe oase și se adaugă în ciorbă. Pentru aromă, este indicat tarhonul sau leușteanul.

Când este aproape gata, se adaugă sare după gust. Dacă se pregătește ciorba în cantitate mai mare, se pun și măruntaie. Plămânii se taie bucăți cât se poate de mici, rinichiul se taie în bucățele, ca să poată intra apă în canale și să le spele bine. Ficatul se taie în bucăți mici și se adaugă în ciorbă, când toate sunt fierte (se fierb numai 5 minute, ca să nu se întărească).

Inchide