Rihanna, primul artist din SUA ale cărui single-uri s-au vândut în peste o sută de milioane de copii digitale

Publicat: 02/07/2015, 10:07
Actualizat: 04/08/2015, 03:53

Artista născută în Bahamas, în vârstă de 27 de ani, a fost urmată în acest clasament de alte două cântărețe – Taylor Swift și Katy Perry. Clasamentul a fost realizat în funcție de vânzările digitale și de datele transmise de site-urile de streaming la cerere din Statele Unite.

„Nu numai că a depășit pragul RIAA de 100 de milioane, ci a devenit și primul artist care a realizat acest lucru. Este o performanță istorică și un veritabil testament care reflectă o carieră extraordinară”, a declarat Cary Sherman, CEO-ul acestei asociații muzicale americane.

Rihanna și-a lansat primul album discografic în 2005, iar primul ei single care a ajuns pe primul loc în topul Billboard a fost piesa „S.O.S.”. Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima poziție a clasamentelor muzicale: „Umbrella”, „Take a Bow” și „Disturbia”. Înainte de „Loud”, din 2010, cântăreața a lansat albumul „Rated R”, în noiembrie 2009. Cele mai recente albume ale sale sunt „Talk That Talk” (2011) și „Unapologetic” (2012). Albumele sale s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare la nivel mondial, iar cântăreața a fost recompensată cu opt premii Grammy.