Roboții umanoizi devin tot mai dezvoltați. Ultima invenție: Jules

Publicat: 23/10/2012, 13:12
Actualizat: 29/07/2014, 23:45

Potrivit specialiștilor Universităților Bristol și Essex din Marea Britanie, roboții umanoizi vor juca un rol din ce în ce mai important în viața oamenilor, fiind gândiți să aibă cât mai multe abilități specific umane și să joace rolul de „prietenul viitorului”, scrie The Sun.

Cel mai recent și inovator umanoid este Jules, un robot care poate răspunde celor care îi vorbesc, orientându-se după expresia feței. Aceeași oameni de știință au creat și o versiune feminină, Eve.

Barcroft Media

Roboții sunt proiectați să devină, într-o zi, prieteni ai omului, să fie capabili să îi salveze viața sau să îl bată la fotbal. Cei mai performanți umanoizi din prezent pot să meargă, să vorbească, să danseze dar există și unii care pot vorbi în 20 de limbi străine. Totodată, aceste mașinăriile au potențialul de a deveni roboți-chirurgi și de a fi controlați de oriunde din lume, potrivit aceleași surse.

„Sistemele naturale au demonstrat în mod clar că cele mai dificile probleme de inginerie (n.red. în crearea roboților) au fost rezolvate.” este de părere Ioannis Ieropoulos, cercetător din cadrul Laboratorului Robotic al Universității Bristol, Marea Britanie.

Barcroft Media

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase