Sacrifiile dragostei de animale: Un bărbat s-a îngropat în datorii după ce a salvat 300 de căței în doar 2 ani – FOTO / VIDEO

Sacrifiile dragostei de animale: Un bărbat s-a îngropat în datorii după ce a salvat 300 de căței în doar 2 ani - FOTO / VIDEO
Publicat: 14/06/2019, 09:07
Acesta a acumulat o datorie de 87.000 de dolari, dar refuză categorie să renunțe la vreunul dintre câinii salvați de el.

Până acum doi ani, Zhang Kai, în vârstă de 41 de ani, a avut o viață liniștită. Era managerul unei companii de stat și tocmai ce își deschise propria agenție de turism. Dar totul s-a schimbat când câinele lui de 13 ani, pe care îl crescuse din 2003, a murit subit. Tragicul eveniment l-a marcat și, cumva, l-a determinat să acorde mai multă atenție nenumăraților câini ai străzii care aveau nevoie de un adăpost, de o casă.

La început, avea grijă doar de doi câini, la agenția lui de turism, însă, nici nu și-a dat seama când ajunsese să aibă 8, iar de atunci a ajungs la 260 pe care se chinuie să îi crească din împrumuturi bancare și donații.

Când Zhang și-a dat seama că agenția lui de tursim nu mai este încăpătoare pentru 8 câini, a închiriat o casă în apropiere de Chengdu. Totuși, varianta nu s-a dovedit a fi cea mai bună deoarece la scurt timp vecinii au început să fie deranjați de zgomotele pe care le făceau animalele.

Ulterior, a găsit o fabrica abandonată, aflată la doar 10 minute de casa lui, unde a făcut un fel de sanctuar al animalelor numit Little Angel Animal Protection Center.

De-a lungul timpului, bărbatul a tot salvat câini, ajungând la un număr de 260. Mai ales în jurul fabricii se găseau mulți câini fără adăpost, dar Zhang a salvat pe zi ce trecea tot mai mulți.

Totuși, nu a trecut mult timp până când costurile întreținerii celor 260 de câini au devenit prea mult pentru Zhang.

Iubitorii de animale care au aflat despre povestea bărbatului au sărit în ajutorul lui prin intermediul donațiilor, dar s-au dovedit a fi insuficiente deoarece la începutul lui 2019 în sanctuarul lui Zhang erau adăpostiți 300 de câini. Între timp, o parte din ei au fost adoptați iar în prezent Zhang are grijă de aproximativ 260 de animale.

În urmă cu doi, când bărbatul a făcut primul împrumut de aproximativ 30.000 de dolari, credea că îi va plăti imediat, însă numărul de câini salvați a crescut și la fel și datoriile iubitorului de animale.

Ulterior, nevoit de împrejurări, bărbatul a apelat la cardul tatălui său, iar părinții au părut îngrijorați de faptul că fiul lor și-a cheltuit toate economiile și mai are și datorii la bănci. Totuși, aceștia i-au sărit în ajutor și continuă să muncească chiar dacă au ieșit la pensie, doar pentru a-l ajuta pe Zhang să își reducă datoria, relatează People.com.

„Nimeni nu i-a vrut. E responsabilitatea mea să am grijă de ei până la sfârșitul vieții lor”, a mărturisit Zhang.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase