Șamanul care a străbătut 8.000 de km pentru a-l „exorciza” pe Putin, dar a fost arestat, hotărât să reia călătoria bizară: „Dumnezeu mi-a spus că el nu este om, ci demon”

Redactor:
Silviu Bănilă
Șamanul care a străbătut 8.000 de km pentru a-l „exorciza” pe Putin, dar a fost arestat, hotărât să reia călătoria bizară: „Dumnezeu mi-a spus că el nu este om, ci demon”
Un șaman din Siberia, care a fost arestat după o călătorie pe jos de 8.000 de km, din Siberia, a declarat că va relua aventura. Bărbatul este decis să-l „exorcizeze" pe liderul rus Vladimir Putin.

Alexandr „Sașa” Gabișev, în vârstă de 60 de ani, supranumit „noul Rasputin”, a fost arestat în data de 19 septembrie, fiind acuzat de extremism. În momentul reținerii, acesta călătorise deja timp de șase luni, pentru a-și îndeplini obiectivul bizar, scrie dailymail.co.uk.

Șamanul a fost expulzat înapoi în Orientul Îndepărtat, autoritățile declarându-l nebun. În ciuda obstacolelor, șamanul dorește să reia călătoria temerară.

Exorcizarea implică aprinderea unui foc lângă Kremlin, în Piața Roșie, în care să arunce păr de cal și lapte de iapă fermentat.

De asemenea, acesta va lovi într-o tobă învelită în piele și va spune o rugăciune.

Bărbatul a declarat în repetate rânduri că scopul lui este să-l înlăture pe Vladimir Putin de la putere. „Dumnezeu mi-a zis că Putin nu este om, ci demon, pe care trebuie să-l exorcizez”, a spus șamanul.

Gabișev, care vrea să ajungă la Moscova până în 2021, a fost reținut luna trecută de „mascați”, în apropierea Lacului Baikal din Siberia.

„Un bărbat născut în 1958 era pe lista celor căutați pentru infracțiuni în Republica Sakha. Bărbatul va fi transportat la Yakutsk cu următorul avion”, a declarat poliția, la momentul arestării șamanului.

 

Inchide