Scandal în Marea Britanie din cauza bebelușilor „modificați genetic”

Scandal în Marea Britanie din cauza bebelușilor „modificați genetic
Publicat: 24/08/2014, 18:42

Oamenii de știință din Marea Britanie, inclusiv Lordul Winston, un pionier al tratamentelor de fertilitate, au criticat Departamentul de Sănătate pentru încercarea de a minimiza rolul unui proces care, pentru prima dată, va permite modificarea ADN-ului generațiilor viitoare, potrivit The Independent.

Ei susțin că Guvernul a redefinit termenul de „modificare genetică” (GM), excluzând o procedură controversată, care va duce la conceperea unor copii care vor moșteni material genetic de la trei persoane.

Decizia, cuprinsă într-un document al Departamentului de Sănătate publicat vara aceasta, va permite donarea mitocondrială – un proces care are ca scop evitarea transmiterii anumitor boli moștenite prin utilizarea de mitocondrii sănătoase (structuri microscopice din celule), luate de la o donatoare de ovule sau de la un embrion.Cei care se opun acestei tehnici cred că utilizarea de mitocondrii de la donatori sănătoși va duce la crearea de „embrioni cu trei părinți „, ceea ce va duce la apariția unor „copii modificați genetic”.

Guvernul admite că a decis să adopte „o definiție de lucru [a modificării genetice]”, dar oamenii de stiință cred că redefinirea termenului de modificare genetică este incorectă. De asemenea, ei avertizează că ar putea submina încrederea publicului în experți medicali.”Guvernul pare să fi ajuns la o decizie corectă, dar folosind o justificare bizară. Desigur, transferul mitocondrial este o modificare genetică și această modificare se transmite din generație în generație. Este total greșit să o compari cu o transfuzie de sânge sau cu un transplant „, a spus Lordul Winston pentru The Independent.

Ted Morrow, un biolog de la Universitatea din Sussex, a criticat și el noua definiție a modificării genetice, care exclude în mod specific modificări ale genelor mitocondriale umane.”Autoritățile forțează ideea că ADN-ul mitocondrial nu face decât să regenereze mitocondriile, care nu sunt altceva decât structuri celulare, iar genele mitocondriale nu codifică trăsături relevante pentru identitatea personală”, a adăugat biologul.

Mitocondriile sunt organite celulare – mici structuri ale celulelor – fiind cunoscute și ca ” uzinele energetice ale celulei”, deoarece conțin enzime oxido-reducătoare necesare respirației.

Mitocondriile au material genetic propriu – ADN-ul mitocondrial – care conține informația genetică necesară pentru sinteza enzimelor respiratorii.

Unu din 6.500 de copii născuți în fiecare an are afecțiuni mitocondriale severe, care conduc la slăbiciune musculară, orbire, insuficiență cardiacă sau chiar la deces. Mitocondriile sunt transmise copilului de către mamă, iar folosirea unui ovul de la o donatoare ar asigura „sănătatea mitocondrială” a copilului.

Guvernul britanic este sub presiune pentru a permite donarea de mitocondriale, ca parte a tratamentului FIV pentru a oferi femeilor afectate posibilitatea de a avea copii biologici, feriți de bolile mitocondriale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?