„Scrisoarea către umanitate” a 15.000 de cercetători care dă fiori întregii omeniri. Ce se va întâmpla cu Planeta dacă nu sunt luate măsuri urgente

„Scrisoarea către umanitate a 15.000 de cercetători care dă fiori întregii omeniri. Ce se va întâmpla cu Planeta dacă nu sunt luate măsuri urgente
Publicat: 14/11/2017, 18:28

Cercetătorii, proveniți din 184 de țări, au redactat împreună o scrisoare către omenire, în care avertizează că, dacă se menține acest ritm al poluării, viața pe planeta noastră ar putea deveni o raritate.

Specialiștii solicită autorităților să ia extrem de rapid măsuri pentru a proteja mediul înconjurător, dat fiind faptul că până acum prioritare au fost acțiunile pentru stabilizarea compoziției și a densității stratului de ozon.

Datele care prefigurează un scenariu apocaliptic sunt deja destul de îngrijorătoare. Populația planetei a crescut în ultimii 25 de ani cu 35%, în timp ce defrișările au ajuns la 120 de milioane de hectare de pădure, iar rezervele de apă potabilă au scăzut cu 25%. În aceste condiții, în primul rând este nevoie să fie create noi rezerve naturale, atât terestre cât și marine, concomitent cu o încercare de a ține în frâu creșterea demografică.