Secretul longevității, împărtășit de cel mai bătrân om din lume. Cum a ajuns la 146 de ani. VIDEO

Redactor:
Raluca Pancu
Secretul longevității, împărtășit de cel mai bătrân om din lume. Cum a ajuns la 146 de ani. VIDEO
Un bărbat din Indonezia susține că este cel mai în vârstă om din lume, acesta sărbătorind de curând împlinirea a 146 de ani. Reprezentanții biroului pentru evidența populației din Indonezia au confirmat acuratețea actelor, potrivit cărora Mbah Gotho s-a născut pe 31 decembrie în 1870, potrivit The Independent.

Gotho și-a sărbătorit ziua de naștere, marcând 146 de ani de existență, alături de nepotul său, Suryanto, și soția lui, Suwarni. În timpul celebrării, familia și vecinii au venit în casa sa modestă pentru a-i ura la mulți ani, spre încântarea lui Gotho. Acesta a reușit să stingă lumânările de pe tort de la prima suflare. 

Întrebat, de jurnaliștii veniți să îl intervieveze, care este secretul longevității, Gotho le-a răspuns: „Răbdarea”.

Acesta le-a mărturisit celor prezenți că a început să se pregătească pentru moarte în 1992, incluzând luându-și piatra funerară care ar urma să îi fie așezată la capătul mormântului. Dar iată că, 24 de ani mai târziu, este încă în viață.

Mai sunt și alte persoane care pretind că ar fi cele mai în vârstă din lume, dar nu au existat, încă, confirmări oficiale. James Olofintuyi, din Nigeria, susține că ar avea 171 de ani, iar Dhaqabo Ebba din Ethiopia că ar fi împlinit 163 de ani, fără, însă, acte doveditoare în acest sens. 

Inchide