Și-a înscenat moartea pentru a scăpa de pușcărie, dar a fost arestat după 17 ani

Și-a înscenat moartea pentru a scăpa de pușcărie, dar a fost arestat după 17 ani
Publicat: 29/05/2016, 17:13

Roberto Saenz de Heredia, 47, a fost arestat de autoritățile britanice pe Aeroportul Gatwick în luna Aprilie, după ce timp de 17 ani a trăit în Spania cu o identitate falsă.

„Bărbatul a părăsit Australia în 1999 și se pare că în tot acest timp a reușit să scape de autorități utilizând o identitate falsă”, potrivit detectivilor australieni.

Acesta a pus o bombă în apartamentul în care locuiau modelul Simone Farrow și iubitul acesteia, Brett Boyd, acesta din urmă fiind grav rănit în urma exploziei. Se pare că între cei trei au apărut neînțelegeri legate de o sumă mare de bani, iar Heredia a vrut să se răzbune. Când a aflat că risca să petreacă foarte mulți ani după gratii, el și-a înscenat moartea.

Mașina lui a fost găsită plină de sânge la interior, iar anchetatorii au presupus că acesta a fost ucis, chiar dacă nu au găsit cadavrul.

Heredia s-a aflat în tot acest timp în Spania, sub identitate falsă, unde a lucrat ca operator de schimb valutar. Heredia a fost arestat în cele din urmă la Londra, unde ajunsese pentru a-și vizita familia, scrie The Sydney Morning Herald.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase