Siguranța magnatului Michael Dell și a familiei sale, compromisă chiar de fiica lui

Publicat: 14/08/2012, 15:10
Actualizat: 22/08/2013, 16:47

Contul de Twitter al fiicei lui Michael Dell, miliardarul CEO al gigantului Dell Inc, a fost închis după ce tânăra de 18 ani a postat mai multe fotografii care ofereau informații legate de membrii familiei, programul lor și locațiile în care pot fi găsiți, scrie Daily Mail.

Cu o avere estimată la 15,9 miliarde de dolari, pe poziția a 41-a în topul Forbes, magnatul Dell cheltuie anual 2,7 milioane de dolari pe servicii de securitate pentru întreaga sa familie.

Sursa: Facebook

Nu e de mirare că, în momentul în care infomații despre membrii familiei au fost dezvăluite de pozele postate de Alexa Dell, contul tinerei a fost șters. Profilul de Twitter al Alexei conținea fotografii postate constant, care ofereau detalii de la momentul exact al sosirii tinerei în New York, spre exemplu, până la locurile favorite în care își face cumpărăturile.

Fără să stea pe gânduri, Alexa a postat până și invitația la petrecerea de absolvire, din care reieșea unde și când părinții ei vor participa.

Pe lângă alte fotografii cu membrii familiei, tânăra posta în mod regulat informații legate de când și unde plănuia să călătorească sau alte detalii personale.

Sursa: Facebook

„Echipa de securitate a lui Michael Dell trebuie să fi fost furiosă în momentul în care a văzut „jurnalul” fiicei sale pe internet. Sunt sigur că l-au anunțat pe Dell, după care contul a fost închis. Este un lucru inocent în comportamentul copiilor, dar rețelele sociale au devenit o nenorocire a existenței noastre. Cei care se ocupă de securitatea lui Dell au avut de anulat foarte multe postări de pe Facebook și Twitter” explică Jason Thorsett, director de operațiuni la firma de pază Custom Protective Services. El mai spune că în spatele răpirilor stă de multe ori postarea de către copii a unor informații personale, pe site-urile de socializare, care ușurează „spargerea” măsurilor de securitate. „Twitter-ul este cel mai rău, din acest punct de vedere, pentru că atunci când postezi, afișează automat locația în care te afli”

Michael Dell, soția lui, Susan, și cei patru copii sunt în permanență sub protecția bodyguarzilor, ca și casa din Austin, Texas, în care familia locuiește. Proprietatea, de peste 10.000 de metri pătrați, este estimată la 12 milioane de dolari.

Potrivit lui Jason Thorsett, echipa de pază și protecție a lui Dell este formată din foști agenți CIA și ai Serviciilor Secrete, care au avut de luptat cu amploarea pe care au luat-o rețelele de socializare, trebuind să fie mereu cu ochii pe conturile copiilor lui Dell.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase