Slash s-a împăcat cu Axl Rose. Ce șanse sunt ca o reunire a trupei Guns N’ Roses să aibă loc

Slash s-a împăcat cu Axl Rose. Ce șanse sunt ca o reunire a trupei Guns N' Roses să aibă loc
Publicat: 23/08/2015, 17:26

În acel interviu, pe care chitaristul l-a acordat, vineri, postului de televiziune suedez Aftonbladet TV, rockerul american a spus că s-a împăcat cu Axl Rose, fostul lui coleg din trupa Guns N’ Roses, după ce amândoi au decis că a sosit momentul să lase în urmă „toate lucrurile negative” din trecut.

„A fost probabil o neînțelegere a cărei importanță a fost exagerată. Lucrurile sunt cool între noi, acum. Amândoi am lăsat în urmă toate acele lucruri negative care au existat între noi prea mult timp”, a spus Slash.

Invitat de jurnaliștii suedezi să vorbească despre o posibilă reunire a celebrei formații americane, Slash a preferat să evite acest subiect.

„Nu aș putea să vă confirm acest lucru. Hai să schimbăm subiectul, pentru că este unul vechi”, a declarat chitaristul american.

Trupa Guns N’ Roses trece în prezent printr-o perioadă dificilă, după ce doi membri de bază din componența ei din ultimii ani – DJ Ashaba și Bublefoot – au părăsit formația în urmă cu câteva săptămâni.

Noua declarație făcută de Slash reprezintă o schimbare majoră de direcție în ceea ce privește relația dintre el și Axl Rose. Solistul trupei Guns N’ Roses a spus în 2009 că „Slash este un cancer”, după ce renumitul chitarist făcuse anterior o declarație la fel de belicoasă, în care a spus că „Axl face ca prezența într-o trupă să pară o dictatură”.

Chitaristul cu joben a devenit cunoscut pentru riff-urile și solo-urile sale care au ridicat în picioare milioane de fani din întreaga lume. Membru de bază al formației Guns N’Roses, Slash și colegii săi de trupă au devenit celebri în 1987, odată cu lansarea primului lor disc, „Appetite for Destruction”, care rămâne și după 28 de ani cel mai bine vândut album de debut al tuturor timpurilor.

După plecarea din trupă, Slash a continuat să activeze în diferite formule – Slash’s Snakepit și Velvet Revolver -, iar, din 2008, a început să se concentreze asupra unei cariere solo. În 2010, a lansat primul său album solo, intitulat chiar „Slash”, care s-a bucurat de acompaniamentul unor muzicieni precum Myles Kennedy, Lemmy Kilmister, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Ian Astbury, Chris Cornell, Adam Levine, Fergie și nu numai.

Colaborarea cu Myles Kennedy, solistul formației Alter Bridge, s-a prelungit și dincolo de acest album, cei doi continuând să lucreze împreună și pentru următoarele materiale: „Apocalyptic Love” (2012) și „World On Fire” (2014).

Slash este considerat unul dintre cei mai importanți chitariști din istoria muzicii rock, fiind apreciat pentru talent, inovație și charismă. Publicații de prestigiu precum Time și Rolling Stone l-au inclus mereu în topul celor mai buni chitariști, iar, în 2012, artistul împreună cu o parte din vechii săi colegi din Guns N’Roses au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame.

Slash a concertat de două ori în România – în 2013 și în iunie 2015.

Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de albume pe plan mondial, dovedindu-se a fi un concurent serios pentru industria muzicală a anilor ’90, dominată în acea vreme de artiști pop, precum Madonna și Michael Jackson.

Fiecare album al trupei Guns N’ Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar și în cele din Asia și America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este „Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. De un succes deosebit s-au bucurat și albumele următoare, „Use Your Illusion I”, „Use Your Illusion II” și „The Spaghetti Incident?”. În discografia grupului figurează șase albume de studio, trei EP-uri și un album live, dar și multe alte compilații.

Însă, la începutul anilor 1990, abuzurile de alcool și de droguri și-au pus amprenta asupra vieților unora dintre membrii trupei, iar neînțelegerile dintre Slash și Axl Rose au devenit de notorietate. Până la mijlocul deceniului ’90, componența originală a trupei a încetat să mai existe.

Axl Rose a obținut ulterior în justiție dreptul de a folosi numele trupei, a lansat mult așteptatul album „Chinese Democracy”, în 2008, și continuă să susțină turnee cu grupul cu același nume, dar niciunul dintre membrii actuali din Guns N’ Roses nu a făcut parte din trupa originală, cu excepția sa.

Până de curând, trupa Guns N’ Roses era formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuție), Ron „Bumblefoot” Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

În septembrie 2010, trupa Guns N’ Roses a concertat în România, la complexul Romexpo din Capitală. Trupa americană a susținut un al doilea concert în România, în cadrul festivalului Rock the City, în iulie 2012, tot la Romexpo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului