Stră-strănepotul autorului romanului „Dracula” va vizita castelul din Pasul Tihuța

Stră-strănepotul autorului romanului Dracula va vizita castelul din Pasul Tihuța
Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, autorul romanului "Dracula", va face o vizită în România, în cadrul căreia va merge la Hotelul-Castel din Pasul Tihuța, construit în anii '80, pentru a se documenta pentru realizarea unui ghid de călătorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 14/11/2013, 09:48
Actualizat: 07/02/2016, 15:23

Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, autorul romanului „Dracula”, va face o vizită în România, în cadrul căreia va merge la Hotelul-Castel din Pasul Tihuța, construit în anii ’80, pentru a se documenta pentru realizarea unui ghid de călătorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ana-Maria Muscar, director al Hotelului-Castel Dracula, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, va veni în România, pentru prima oară, spre sfârșitul lunii.

„Datorită popularității romanului «Dracula» al lui Bram Stoker, România a devenit o țintă pentru nenumărați turiști care vor să vadă și să calce pe locurile care au legătură cu legenda faimosului vampir – Contele Dracula. Până astăzi, familia Stoker s-a abținut să se implice în aceste activități. Acest lucru se va schimba acum, când stră-strănepotul Dacre Stoker face echipă cu autorul și fotograful olandez Hans Corneel de Roos”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cei doi lucrează la „Dracula, Bram Stoker, ghid de călătorii”, care va apărea în curând pe piață.

„Ghidul pe care l-au plănuit va conduce către niște locuri care nu sunt descrise în literatura de până acum despre romanul «Dracula», cum ar fi locurile unde Bram Stoker a crescut și a trăit, în Dublin sau «Scholomance», misterioasa Școală a Diavolilor, unde Contele Vampir și-a învățat magia neagră. Autorii noului Ghid de călătorii intenționează să colaboreze cu site-urile deja existente în România și care sunt asociate cu legenda lui Dracula”, a spus Muscar.

Ea a adăugat că, în perioada 19-29 noiembrie, Dacre Stoker și Hans de Roos, însoțiți de producătorul de filme al Travel Channel, Aaron Saagers, vor vizita România pentru a-și întâlni partenerii de aici.

„Adițional Ghidului de călătorii, echipa produce o serie tv complementară, care va însoți călătoria lor. Ei vor explica de ce Bram Stokernu a dorit să facă legătura între Contele Dracula și personajul istoric, Vlad Țepeș. Proprietarii și managementul Hotel-Castel Dracula sunt onorați că sunt colaboratorii autorilor în proiectul acestui ghid de călătorii și că îi vor găzdui la Piatra Fântânele”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în romanul „Dracula” al lui Bram Stoker, Borgo Pass (Pasul Tihuța) joacă un rol vital. Prin acest pas, tânărul avocat Jonathan Harker călătorește într-o trăsură de la Bistrița spre direcția Bucovina, până când este preluat de caleașca vampirului Conte Dracula.

Hotelul-Castel Dracula a fost construit în anii ’80 la inițiativa lui Alexandru Misiuga, la vremea aceea șef al turismului bistrițean. El a citit romanul „Dracula” al lui Bram Stoker a cărui acțiune se desfășoară în ținutul Transilvaniei și a observat că atât descrierile care privesc orașele Cluj și Bistrița, Pasul Bârgău (denumit în prezent Tihuța – n.r) din Carpați, trecătoare care unește Transilvania de Moldova, cât și descrierile altor locuri, respectă întru totul realitatea.

Misiuga a construit și o statuie a romancierului Bram Stoker în apropierea castelului. Ea a fost realizată de un student la arte plastice și a costat 2.000 de lei.

O asociație din Londra l-a numit pe Alexandru Misiuga Baron al Casei Dracula și i-a oferit însemnele ei, un inel cu cap de mort. Misiuga a murit în urmă cu câțiva ani.

Personajul principal al romanului lui Bram Stoker este un vampir, Contele Szekler, poreclit Dracula. Acțiunea romanului se desfășoară în ținutul Transilvaniei, despre care autorul afirmă următoarele: „Am citit că toate superstițiile acestei lumi sunt adunate pe copita Carpaților, ca și cum acolo ar fi centrul unui anume adânc imaginativ”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
DIETA-MINUNE a Nicoletei Luciu | Așa a slăbit rapid 35 de kilograme. Arată de milioane...
Cum poţi calcula când ieşi la pensie. Vârsta de pensionare se va modifica în funcţie...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Cum arată, de fapt, cele mai scumpe apartamente din Dubai! Nimeni nu se aștepta la...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reacţia lui Iohannis după ce şeful Armatei a avertizat că există riscul escaladării conflictului din...
Împăratul CRUD care a ordonat ca SOȚIA să-i fie FIARTĂ de vie!
A murit maestrul teatrului romanesc. Marele actor al României s-a stins
Alertă meteo în România. Urmează fenomene extreme
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Ce au descoperit astronomii despre galaxia REBELS-25?
×