STUDIU. Dependența de internet, mai mare în cazul femeilor decât al bărbaților

STUDIU. Dependența de internet, mai mare în cazul femeilor decât al bărbaților
Femeile sunt predispuse dependenței de site-uri de socializare și de internet în general.

Femeile sunt predispuse dependenței de site-uri de socializare și de internet în general, se arată într-un studiu recent, citat de Daily Mail. Oamenii de știință au descoperit că această dependență este scrisă în genele femeilor. Aceleași gene care au fost relaționate cu dependența de internet se pare că au legătura și cu alte tipuri de comportamente , cum ar fi izolarea, depresia și chiar dependența de nicotină.

Cercetătorii de la Universitatea din Bonn, coordonați de Christian Montag, au întrebat 843 de persoane despre obiceiurile lor pe internet. Dintre aceștia, au fost descoperiți 132 de respondenți cu un comportament problematic în ce privește internetul. Savanții susțin că acest comportament ține de genele fiecărui respondent, fiind prezent în special la femei.

Cu toate acestea, cercetătorii au spus că este nevoie de mai multe studii pentru ca rezultatele să fie validate corect. „Este posibil să fie vorba despre un subgrup al celor dependenți de internet, cum ar fi cei care folosesc foarte mult site-urile de socializare. S-a demonstrat că dependența de internet nu este doar un produs al imaginației noastre”, a spus Montag

 

 

 

Inchide