• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

STUDIU. O ceașcă de cafea băută după-amiază te ajută să-ți îndeplinești mai ușor sarcinile de la serviciu

STUDIU. O ceașcă de cafea băută după-amiază te ajută să-ți îndeplinești mai ușor sarcinile de la serviciu
La orele prânzului, atunci când majoritatea dintre noi se află la serviciu, organismul începe să fie lipsit de energie, iar oboseala își pune amprenta asupra noastră

După prânz, atunci când majoritatea dintre noi se află la serviciu, organismul începe să fie lipsit de energie, iar oboseala își pune amprenta asupra noastră. Pentru a combate aceste efecte, o serie de studii au concluzionat că este indicat să bem o ceașcă de cafea deoarece aceasta ne va îmbunătăți capacitatea de concentrare, stimulându-ne astfel să ne îndeplinim sarcinile de la serviciu.

Potrivit datelor obținute, persoanele care beau cafea după amiaza se simt mult mai bine și se pot concentra mai ușor asupra activităților. În a doua parte a zilei, nu mai avem același ritm dinamic din timpul dimineții, fiind recomandat un stimulent.

„Studiile științifice demonstrează efectele protective asociate consumului regulat și moderat de cafea. Bineînțeles că este necesar ca aceste cercetări să fie continuate, pentru a înțelege deplin mecanismele ce determină aceste efecte, precum și componentele cheie din cafea responsabile pentru aceste beneficii. Rezultatele obținute în laborator ne arată că un consum moderat de cafea, de trei-patru căni pe zi, este parte a unui stil de viață sănătos, echilibrat și dinamic, dacă preparăm corect cafeaua: adăugând 1.8 grame de cafea solubilă la 70 mililitri de apă. De asemenea, este important să avem o alimentație sănătoasă și să  facem mișcare în fiecare zi pentru un mod de viață sănătos”, a precizat Daniel Plăiașu, specialist în nutriție.

Inchide