Surpriza din acestă fotografie de la concursul hard enduro de la Sibiu. Cine este primul motociclist din imagine

Publicat: 08/06/2016, 19:12
Actualizat: 26/03/2019, 16:26

Deși marea lui pasiune este sculptura, care i-a adus faimă în întreaga lume, Lorenzo Quinn (50 de ani) și-a descoperit în urmă cu patru-cinci ani și pasiunea pentru cai-putere. La invitația prietenului său brașovean, Mihai Birca, pasionat și el de motociclism, Lorenzo Quinn a venit în România împreună cu trei motocicliști spanioli pentru a participa la competiția „RedBull Romaniacs” care va avea loc în perioada 12-16 iulie la Sibiu.

Nu este însă pentru prima dată când Lorenzo vine în România. El a mai fost aici în urmă cu mulți ani, când urma să aibă o expoziție într-un muzeu din București, însă, din anumite motive, evenimentul n-a mai avut loc.

„Sculptura pentru mine este o mare pasiune și sunt foarte norocos că pot să trăiesc din pasiunea mea. Cealaltă pasiune a mea este motociclismul. Totuși, pe primul loc este familia, soția și cei trei copii”, a spus Lorenzo, unul dintre copiii legendarului actor Anthony Quinn.

Lorenzo Quinn a mărturisit că participarea lui la concursul de la Sibiu este mai mult o aventură.

„Eu îmi doresc doar să ajung la linia de sosire. Nu particip ca să câștig, ci ca să ajung la linia de sosire. Pentru mine este mai mult o aventură și sunt entuziasmat să fiu aici, alături de prieteni. Prin urmare, mi-am adus echipa cu mine, echipa pe care eu o sponsorizez. Este vorba de trei piloți, Victor Casas, Luca Salis și un profesionist – Xavi Leon. Am vrut să particip la concursul din România pentru că, pentru mine, este o realizare să fac asta la 50 de ani. Cel mai important este să nu mă rănesc și să ajung la linia de sosire”, a adăugat el.

Artistul mai spune că se simte foarte bine în România și că le-a spus deja celor de acasă că este un loc minunat pentru vacanțe.

„Iubesc tot ceea ce văd aici, în România. Oamenii sunt minunați, mâncarea este grozavă și natura superbă”, a mai spus artistul, care a fost impresionat și de stațiunea de schi Predeal.

Lorenzo este cel de-al cincilea copil al actorului Anthony Quinn și al Iolandei Quinn (Jolanda Addolori). S-a născut la Roma, în Italia, în 1966, a copilărit în Italia, în Spania și în America, unde a studiat pictura, la Academia de Arte din New York. A debutat în artă ca pictor, dar și ca actor, însă, pe parcurs, a descoperit că se poate exprima cel mai bine prin sculptură.

„Sculptura este un domeniu costisitor, pentru că ai nevoie de materiale care sunt scumpe, de unelte, de o infrastructură mai amplă, prin urmare este destul de dificil să începi ca sculptor”, spune artistul.

Așa că, la început, când era actor, tot ce câștiga pe platourile de filmare, din actorie, investea în artă. A jucat și alături de tatăl său, în filmul „Stradivari”, el interpretând rolul tânărului lutier Antonio Stradivari, iar tatăl său pe cel al bătrânului Stradivari. Lorenzo a câștigat și un premiu la Biarritz Film Festival pentru cel mai bun actor debutant, pentru rolul din filmul „Dali”, în care l-a interpretat pe Salvador Dali. Cu toate acestea, a decis să nu meargă pe calea tatălui său, ci să-și clădească propriul drum în artă.

„Am avut artă în jurul meu toată viața, pentru că tatăl meu a fost chiar el un foarte bun pictor și sculptor, lucruri pe care prea puțină lume le știe despre el. Am avut o familie foarte frumoasă. Am fost norocos. Tatăl meu, chiar dacă a fost un om foarte important în întreaga lume, a fost o persoană modestă, dar cu un caracter foarte puternic. Avea așteptări mari de la propria persoană și de la cei din jur și a fost un profesionist incredibil. Era foarte dedicat muncii lui și familiei. Pentru că era cunoscut în întreaga lume, nu a fost chip să scap de această faimă a lui. La început a fost destul de dificil să concurez cu celebritatea lui, dar m-am obișnuit și am început să-mi construiesc propria viață. M-am concentrat pe ce trebuia eu să fac, pe cine eram eu cu adevărat. Abia mai târziu am început să apreciez cine era tatăl meu, pentru că la început încerci să fii într-un fel de competiție cu părintele tău. Orice fiu este întotdeauna în competiție cu propriul tată, prin natură, și încerci să-l depășești. Și cu atât mai greu este când tatăl tău este foarte celebru”, a mai spus Lorenzo Quinn.

El a mărturisit că nu i-a plăcut actoria, pentru că simțea că nu poate deține controlul.

„Am făcut această meserie destul de bine totuși, dar nu am iubit-o. Am câștigat chiar și un premiu pentru cel mai bun actor debutant, dar nu eram înnebunit să joc. Îmi place mult mai mult sculptura, pentru că o pot controla mai bine. Sunt obsedat de control. Îmi place mereu să am lucrurile sub control”, a mărturisit artistul.

Acum locuiește în Spania și are trei copii cu vârstele de 10, 19 și 21 de ani și o soție cu care este căsătorit de aproape 30 de ani. Spune că doar cel mic și cel mare au înclinații artistice, dar că își dorește ca ei să facă în viață ceea ce-i face fericiți. „Nu mă interesează ce fac, atâta timp cât sunt fericiți”, a adăugat Lorenzo Quinn.

Sculptura rămîne marea lui pasiune și spune că orice operă de artă trebuie să spună o poveste. În lucrările sale apar deseori mâini, care pentru artist reprezintă cel mai puternic simbol al comunicării.

„Dacă nu înțelegi povestea transmisă de o sculptură, atunci este un monolog, iar sculptura trebuie să fie un dialog. Prin urmare, trebuie să spun povestea într-un limbaj universal, pe care oricine îl poate înțelege. Iar limbajul semnelor, al mâinilor, este foarte important, pentru că așa putem spune orice. Putem
saluta, putem spune că ne este foame…orice. Nu am doar sculpturi cu mâini, ci și cu multe alte simboluri, însă cele cu mâini sunt foarte importante pentru mine. Sculptura emblematică este «Give&Receive» («Dăruiește și primește» – n.r.), asta pentru că în viață cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult în schimb. Cu cât oferi mai multă dragoste, cu atât vei primi mai multă dragoste înapoi. Dacă oferi ură, vei primi înapoi tot ură. Sunt un sculptor al simbolurilor, toate lucrările mele sunt pline de simboluri. Am studiat și filosofia, prin urmare am pus multă filosofie în lucrările mele”, a mărturisit Lorenzo Quinn.

De asltefel, lucrarea despre care spune că-l reprezintă, „«Give&Receive”, apare ca simbol și pe motocicleta și pe costumul său de concurs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani