Țările cu cea mai bună reputație. Pe ce loc se află România

Redactor:
Gândul
Țările cu cea mai bună reputație. Pe ce loc se află România
Institute of Reputation, o companie de consultanță ce își are sediul în New York și Copenhaga, a lansat topul țărilor cu cea mai bună reputație din lume, în anul 2016. Peste 48.000 de respondenți au evaluat 70 de țări, în funcție de siguranța locurilor, politicile sociale și economice progresive, eficiența guvernului, atitudinea față de vizitatori și alte 12 criterii.

Pentru alegerea unei destinații de vacanță, este foarte important de știut cât de sigure sunt țările de pe Glob și care sunt locurile în care turiștii ar putea fi în pericol. Astfel, Institute of Reputation a realizat un top al statelor cu cea mai bună reputație în 2016, prin completarea unor chestionare on-line, iar datele au arătat că reputația unei țări nu este legată de dimensiunea sau puterea sa, fizică sau globală.

Peste 48.000 de respondenți au notat 70 de state ținând cont de mai multe criterii, precum cât de sigure sunt zonele respective, politicile sociale și economice progresive, eficiența guvernului, atitudinea față de vizitatori și alte 12 criterii. Orașul Stockholm, cu zona sa de coastă sălbatică și reputația de locație primitoare, a fost printre preferate și a ajutat Suedia să ocupe primul loc în topul realizat de companiA de consultanță. Pe de altă parte, Statele Unite ale Americii, care au cel mai mare PIB (Produsul Intern Brut) și a treia cea mai mare populatie, s-a clasat pe locul al 28-lea, scrie The Daily Mail.

Topul 10 țări cu cea mai bună reputație în 2016

1. Suedia

2. Canada

3. Elveția

4. Australia

5. Norvegia

6. Finlanda

7. Noua Zeelendă

8. Danemarca

9. Irlanda

10. Olanda

Din cele 70 de state, România s-a clasat pe locul 56, înaintea țării nostre situându-se Egipt, El Salvador, Quatar, Honduras, Israel sau Peru. Țările care se confruntă cu tensiuni politice și militare sunt situate la coada clasamentului, Kazahstan, Nicaragua, Angola, Algeria, Rusia, Nigeria, Arabia Saudită, Pakistan, Iran și Irak, turiștii fiind destul de neîncrezători.

 

Inchide