Teleportarea devine realitate. Experimentul în premieră mondială făcut de cercetătorii chinezi

Teleportarea devine realitate. Experimentul în premieră mondială făcut de cercetătorii chinezi
Publicat: 12/07/2017, 19:23
Anul trecut, racheta Long March 2D a fost lansată în spațiu din Deșertul Gobi, iar aceasta a transportat în spațiul cosmic un satelit numit Micius, după filosoful chinez care a murit în 391 Î. Hr. Racheta a plasat satelitul pe o orbită sincronizată cu cea a Soarelui, în așa fel încât să treacă pe lângă pământ în aceleași puncte în fiecare zi.
Micius este un receptor foarte sensibil de fotoni care poate să detecteze chiar și stăile cuantice ale fotonilor singulari care se află pe Pământ. Acest aspect este foarte important pentru că ar trebui să le permită cercetătorilor să testeze femomene demne de filmele SF, cum este și cazul teleportării.
Recent, echipa care a conceput Micius a anunțat rezultatele primelor experimente. Oamenii de știință au transmis că au creat prima legătură cuantică între pământ și spațiul cosmic, încercând să doboare astfel recordul pentru cea mai lungă distanță pe care s-au realizat vreodată astfel de proceduri, reușind astfel să utilizeze această legătură cuantică pentru a teleporta primul obiect de la sol pe orbita planetei.
Teleportarea a devenit o încercare foarte frecventă în laboratoarele din întreaga lume. Tehnica se bazează pe fenomenul ciudat al construirii de rețele. Acest lucru se întâmplă atunci când două particule cuantice, precum fotonii, se formează în același timp și spațiu și împart, astfel, aceeași existență. Lucrul curios la astfel de legături este acela că cele două elemente continuă să existe și să se comporte ca unul singur.
În anii 1990, oamenii de știință au realizat că pot utiliza aceste legături pentru a transmite informații cuantice dintr-un punct al universului în altul. Totul pleacă de la„descărcarea” tuturor informațiilor asociate cu un foton dintr-un loc și transmiterea lor unei alte particule aflate într-un alt spațiu.
Astfel, acest al doilea foton preia identitatea celui dintâi și, practic, se confundă cu acesta. Asta presupune, de fapt, teleportarea, un procedeu care a fost realizat de mai multe ori în laboratoarele de pe Pământ. Acest fenomen este un punct de plecare pentru multe inovații tehnologice. Teoretic, n-ar trebui să existe nicio limită de distanță pe care să se poată realiza acest procedeu, cu toate că este unul sensibil, pentru că fotonii interacționează cu materia aflată în suspensie în atmosferă, contact care determină pierderea legăturii cuantice.
„Am realizat prima teleportare cuantică a unui foton singular dintr-un laborator de pe suprafața Terrei pe un satelit aflat pe orbita planetei”, au confirmat reprezentantii echipei de cercetători. Aceasta este prima dată când un obiect este teleportat de pe Pământ în spațiu și depășește orice record de distanță pentru care s-a încercat un astfel de proces.
ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Noi restricții din 10 decembrie. E obligatoriu până pe 8 ianuarie. Decizie de ultimă oră
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...