Trei motive pentru care să renunțați la rețelele de socializare în 2013

Trei motive pentru care să renunțați la rețelele de socializare în 2013
Publicat: 30/12/2012, 12:43
Actualizat: 07/02/2019, 21:13

Renunțarea la rețelele de socializare sau cât mai puțin timp petrecut în fața computerului pot avea ca beneficii atât obținerea unui loc de muncă mai bun, cât și posibilitatea de a face exerciții fizice și de a petrece mai mult timp în aer liber, spun specialiștii citați de Forbes.

Aceștia oferă cel puțin trei motive pentru care, consideră ei, ar fi bine să renunțați, cel puțin pentru o perioadă, la a mai utiliza site-urile de socializare în 2013.

Renunțarea la aceste rețele de socializare afectează respectul de sine, spun psihologii. Un studiu britanic realizat recent a demonstrat că peste 50% dintre utilizatorii rețelelor de socializare au apreciat că această activitate le-a afectat negativ viața personală. Mai exact, ei au observat că respectul de sine le-a fost știrbit prin compararea cu prietenii de pe Facebook sau Twitter. Deși pare banal, sentimentul de frustrare legat de realizările colegilor sau prietenilor de pe rețelele de socializare își pune amprenta asupra psihicului, chiar dacă majoritatea celor implicați nu o recunosc. În plus, un obicei foarte nesănătos pentru respectul de sine este spionarea fostului iubit sau a fostei iubite prin intermediul rețelelor de socializare.

Social media este un spațiu propice dezvoltării comportamentului neadecvat – prietenii cu persoane nepotrivite, dar și „schingiuiri” ale exprimării corecte sunt numai două dintre neregulile care se pot petrece în cazul în care se acordă prea multă atenție rețelelor de socializare. Astfel, în cazul în care începeți să simțiți frustrare pentru că nu ați putut instala o aplicație pentru iPhone sau începeți să purtați discuții în contradictoriu cu prietenii virtuali, este semn că trebuie să recurgeți la o pauză de la utilizarea rețelelor de socializare.

Mediul online nu este sub nicio formă un substitut al mediului offline, spun sociologii. Datele arată că aproximativ un sfert dintre americani recunosc că au ratat frumusețea unor momente importante din viața lor în încercarea disperată de a le imortaliza și a le posta pe rețelele de socializare. „Cu tehnologia comunicațiilor omniprezentă în viețile noastre, este ușor să ne convingem că lumea digitală este acolo unde este cât mai multă acțiune, iar eforturile de a ne construi propriul imperiu online este în directă legătură cu beneficiile vieții personale, cum ar fi obținerea unui nou loc de muncă sau consolidarea unei noi relații”, sunt de părere specialiștii citați de Forbes. Realitatea arată că peste 90% dintre cei care își caută un loc de muncă fac acest lucru în mediul online, însă mai puțin de 5% trec la pasul următor, cum ar fi participarea la un interviu de angajare online. Mai mult decât atât, specialiștii în resurse umane spun că un procent cuprins între 70 și 80% dintre locurile de muncă vacante nu sunt niciodată postate pe site-urile de socilaizare sau în mediul online.

Printre alte beneficii ale renunțării la rețelele de socializare se numără mai mult timp pentru activitățile sportive, pentru lectură și pentru întâlnirile reale cu prietenii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata