Trupa Led Zeppelin a primit 800 de milioane de dolari pentru a se reuni. Robert Plant a cerut 48 de ore, apoi i-a uimit pe toți

Trupa Led Zeppelin a primit 800 de milioane de dolari pentru a se reuni. Robert Plant a cerut 48 de ore, apoi i-a uimit pe toți
Publicat: 10/11/2014, 11:57

Muzicianul britanic a rămas inflexibil în decizia sa de a nu reuni niciodată fosta lui trupă și s-a angajat într-un veritabil război al declarațiilor cu chitaristul Jimmy Page, care durează de mulți ani, în legătură cu posibilitatea de a cânta din nou împreună alături de acesta.

Potrivit publicației britanice Sunday Mirror, miliardarul Richard Branson, un fan înfocat al trupei Led Zeppelin, a încercat să îi „ademenească” cu 800 de milioane de dolari pe membrii formației, încercând să îi determine să cânte din nou împreună și să susțină un turneu de revenire care să includă 35 de show-uri. Robert Plant a refuzat oferta, după ce aceasta fusese deja acceptată de Jimmy Page, John Paul Jones și Jason Bonham – fiul fostului toboșar al formației, John Bonham.

„Jimmy, John și Jason au semnat imediat. Nu a fost deloc un lucru dificil pentru ei, însă Robert a cerut un interval de gândire de 48 de ore. Atunci când a spus «nu» și a rupt contractul care îi fusese dat, toată lumea a fost șocată. Nu poate exista un turneu Lez Zeppelin fără el”, a declarat o sursă.

„Richard Branson a încercat să deblocheze situația. Dar, nici măcar banii lui nu au fost suficienți pentru a-l convinge pe Robert Plant să semneze acel contract. E foarte supărat”, a adăugat aceeași sursă.

Led Zeppelin, înființat în 1966, este considerat unul dintre cele mai inovatoare și influente grupuri muzicale din secolul al XX-lea. Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboșarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără piese precum „Stairway to Heaven”, „Whole Lotta Love” și „Kashmir”.

Membrii supraviețuitori ai formației, Jimmy Page, Robert Plant și John Paul Jones, s-au reunit o singură dată pe scenă, în decembrie 2007, pentru un concert unic, la O2 Arena din Londra, după ce nu mai cântaseră împreună de 19 ani. Milioane de fani s-au grăbit să se înregistreze pentru a obține bilete, care au fost alocate prin tragere la sorți, la acest eveniment unic. La acel concert, partitura pentru tobe a fost asigurată de Jason Bonham, fiul toboșarului John Bonham.

Concertul din 2007 a fost organizat în memoria regretatului cofondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit în 2006, după ce a căzut în culise, în timpul unui concert al trupei The Rolling Stones.

Led Zeppelin a anunțat la începutul acestui an că va lansa versiuni remasterizate, de lux, ale tuturor albumelor sale de studio.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii