Un celebru scriitor divorțează după o căsnicie de 50 ani

Un celebru scriitor divorțează după o căsnicie de 50 ani
Publicat: 19/11/2015, 12:06

Potrivit contactmusic.com, Mario Vargas Llosa s-a despărțit de Patricia la începutul acestui an, iar celebrul scriitor sud-american a cerut divorțul, în Spania, pentru a oficializa această despărțire.

Mario Vargas Llosa are o relație de mai multe luni cu prima soție a cântărețului Julio Iglesias, Isabel Preysler, cu care s-a afișat pentru prima dată în public în octombrie, la New York.

Isabel Preysler, fostă jurnalistă și vedetă de televiziune de origine filipineză, este supranumită „Perla Manilei”.

După ce a părăsit-o pe soția sa, Patricia, în vârstă de 70 de ani, Mario Vargas Llosa, în vârstă de 79 de ani, a fost fotografiat în Portugalia, în timpul unei plimbări romantice cu Isabel Preysler, în vârstă de 64 de ani.

Celebrul scriitor – care a mai fost implicat într-un scandal amoros, după ce s-a căsătorit, în 1955, cu mătușă sa Julia Urquidi, de care a divorțat în 1964, căsătorindu-se un an mai târziu cu Patricia – a confirmat noua sa relație într-o declarație acordată revistei spaniole Hola!.

Zvonurile privind relația celor doi au apărut după ce aceștia au fost fotografiați împreună la un restaurant din Madrid și după ce au participat împreună la o cină găzduită de prințul Charles, la Londra.

Isabel Preysler și Mario Vargas Llosa s-au întâlnit pentru prima dată în 1986, când aceasta i-a luat un interviu celebrului scriitor.

Isabel Preysler este prima soție a cântărețului Julio Iglesias. Cei doi s-au căsătorit în 1971 și au împreună trei copii – Chabeli Iglesias, Julio Iglesias Jr.și Enrique Iglesias -, însă mariajul lor a fost anulat în 1979.

Aceasta a mai fost căsătorită de două ori. În perioada 1980 – 1985, a fost căsătorită cu Carlos Falcó, cu care are o fiică, Tamara Falcó. În 1987, Isabel Preysler s-a căsătorit cu Miguel Boyer, un fost ministru spaniol de finanțe, alături de care a stat până la decesul acestuia în 2014. Cu cel de-al treilea soț al său, Isabel Preysler a mai avut o fiică, Ana Boyer.

În prezent, Preysler are un business în industria cosmeticelor și are colaborări cu branduri de lux precum cel din industria pantofilor Manolo Blahnik.

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa (Peru) și a copilărit în Bolivia împreună cu mama și bunicii materni, închipuindu-și că tatăl lui e mort și că fusese un erou. În realitate, la cinci luni după căsătorie își părăsise soția însărcinată și avea să-și revadă fiul abia zece ani mai târziu, când Mario s-a întors în Peru. Între 1950 și 1952, el urmează cursurile unei școli militare din Lima – experiența descrisă în primul roman, „Orașul și câinii” (1963).

În 1955, se căsătorește cu o mătușă, Julia Urquidi, provocând un mare scandal în familie, și divorțează de ea în 1964, pentru ca, un an mai târziu, să se căsătorească cu verișoara lui, Patricia. Între timp, lucrase în Franța ca profesor de spaniolă și ziarist. După o tinerețe în care se apropiase de comunism, ia distanță față de Fidel Castro, ba chiar îl acuză pe Gabriel Garcia Marquez, odinioară prieten, de servilism. Călătorește, predă la universități din America și Europa, devine scriitor celebru prin forța epică, luciditatea și ironia sa.

Scriitorul este tradus în limba română din 1970, iar editura Humanitas a inaugurat, în 2005, o serie de autor Llosa, care are, în prezent, peste 20 de titluri. Printre cele mai cunoscute cărți ale lui Mario Vargas Llosa se numără: „Orașul și câinii”, „Conversație la catedrală”, „Casa Verde”, „Pantaleon și vizitatoarele”, „Mătușa Julia și condeierul”, „Războiul sfârșitului lumii”, „Istoria lui Mayta”, „Cine l-a ucis pe Palomino Molero?”, „Povestașul”, „Elogiu mamei vitrege”, „Lituma în Anzi”, „Peștele în apă”, „Caietele lui Don Rigoberto”, „Paradisul de după colț”, „Rătăcirile fetei nesăbuite” – încununate aproape toate cu premii literare.

Proza lui Mario Vargas Llosa este aceea a „realismului magic”. De asemenea, scriitorului Mario Vargas Llosa i-a fost decernat premiul Nobel pentru literatură pe anul 2010 pentru „cartografierea structurilor puterii, pentru descrierile sale pătrunzătoare care vorbesc despre rezistența individului, revolta și eșecul său”, potrivit Academiei regale din Suedia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”