Un imam ugandez a aflat că soția lui este de fapt bărbat, la două săptămâni de la nuntă

Redactor:
Gandul
Un imam ugandez a aflat că soția lui este de fapt bărbat, la două săptămâni de la nuntă
Sheikh Mohammed Mutumba, imamul moscheei din Kyampisi Masjid Noor din cartierul Kayunga, a fost el însuși suspendat de la treburile clerice, după ce s-a însurat - fără să știe - cu un bărbat în cultul islamic (Nikah).

Kadhi-ul regional (judecătorul), Sheikh Abdul Noor Kakande, a declarat că Sheikh Mutumba, de 27 de ani, a fost investigat în urma incidentului „nefericit”.

Imamul-șef al organizației religioase Masjid Noor din Kyampisi a declarat că dorește să păstreze integritatea religiei în sine.

Sheikh Mutumba s-a însurat fără să știe cu un bărbat cu nume de femeie, Swabullah Nabukeera și a stat două săptămâni alături de „soția” lui, până să descopere crudul adevăr.

Adevărul a ieșit la iveală după ce poliția l-a arestat pe „Nabukeera” pentru furt și în urma percheziției corporale s-a descoperit că este bărbat.

Numele său real este Richard Tumushabe. Sheikh Mohammmed Ssemambo, președintele Comitatului Musulman Namagabi, este șocat de incident. „Am aflat despre incident. Ca lider musulman, ar fi trebuit să urmeze Coranul și să-și ia o nevastă”.

Sheikh Mutumba este însă devastat de incident și pare că a căzut în depresie. „Este distrus de rușine și are nevoie de consiliere”, a declarat un apropiat.

„Mireasa” a făcut tot ce ținea de ea, curățenie, a spălat rufe, a gătit și alte lucruri când soțul era plecat și nu a fost ușor să-și dea seama că s-a deghizat în femeie”, a povestit un vecin de-al bărbatului care s-a însurat din greșeală cu un alt…bărbat.

„Purta mereu haine femeiești și vorbea ca o femeie, dar stătea mare parte din timp în casă”, a adăugat Henry Mukwaya, vecinul lui Mutumba, informează monitor.co.ug.

 

Inchide