Un milionar a găsit soluția pentru secetă: Va aduce un iceberg în țara sa – VIDEO

Un milionar a găsit soluția pentru secetă: Va aduce un iceberg în țara sa - VIDEO
Publicat: 09/07/2019, 08:53

Afaceristul Abdulla Alshehi vrea să aducă icebergul situat în insula Heard, în apropierea Antarticii, la aproape 8.800 km, în Emiratele Arabe Unite.

Icebergul ar urma să fie ancorat la 3 km de țărmul orașului Fujairah, situat în Golful Oman.

Milionarul estimează că întreaga procedura l-ar costa în jur de 150 de milioane de dolari, însă icebergul va reprezenta o sursă constantă de apă pentru aproximativ un an.
De asemenea, speră ca acesta să reprezintă și o atracție turistică care va atrage oameni din împrejurimi.

Icebergul ar putea funcționa și drept element de alterare a climei întrucât aerul rece ar putea contribui la crearea ploii.
Abdulla Alsheh spune că în prezent plănuiește să-și încerce planul mai întâi în vestul Australiei, procedură care îl va costa în jur de 80 de milioane de dolari.

Emiratele Arabe Unite reprezintă una dintre cele mai aride țări din lume, cu precipitații anuale foarte reduse și, de asemenea, cu risc de secetă severă în următorii 25 de ani.
Dacă procedura va reuși, va fi mult mai ecologică decât stațiile de desalinizare a apei care dăunează vieții marine din locul în care este amplasată.

Bărbatul a declarat pentru Euronews că: „În urma analizei noastre, am constatat că va fi mai ieftin sp aducem aceste iceberguri decât să folosim apă desalinizată. Stațiile de desalinizare necesită o investiție de capital foarte mare și presupun pomparea unei cantități enorme de apă marină în golf, deci uciderea peștilor și a vieții marine”.

Foto: Captură Euronews

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase