Unele dintre cele mai înfricoșătoare predicții care ar putea deveni realitate în următorul deceniu – VIDEO

Unele dintre cele mai înfricoșătoare predicții care ar putea deveni realitate în următorul deceniu - VIDEO
Publicat: 09/12/2019, 11:29

Roboții ucigași

În prezent există tot felul de mașinării precum dronele și vehicule care pot fi controlate de la distanță și care nu au nevoie de un pilot uman. De asemenea, există și LAWs (lethal autonomous weapons – n. r. arme letale automate) care sunt precum dronele, însă sunt pilotate în întregime de Inteligențe Artificiale, relatează Vox.

În privința acestor tipuri de arme există întodeauna scenariile de tipul „dacă…”, de exemplu, „dacă sunt hackuite”, ce se va întâmpla? Dacă vor fi controlate de inamic în timpul unui război? Dacă sunt programate să comită un genocid? Acestea sunt doar unele dintre scenariile pentru care poate că omenierea s-ar putea să nu fie pregătită să le facă față.

Casele de tip smart vor fi hackuite

Programele de tip „ransomware” sunt un fel de viruși care preiau controlul asupra computerului (sau dispozitivului țintat) și amenință cu ștergerea sau criptarea anumitor documente, ulterior solicită userului o anumită sumă pentru salvarea documentelor.

Însă ce s-ar întâmpla dacă un astfel de program-virus ar ataca sistemul prin care controlezi lucrurile din casă?

Potrivit The Economist, casele de tip smart vor deveni unele dintre cele mai hackuite sisteme din viitor. Prin urmare, ne putem imagina la ce tip de informație ar avea acces un astfel de program-virus. Iar același lucru poate deveni valabil și în cazul mașinilor de tip smart.

Automatizarea va continua să îi afecteze pe angajați

În ultimul secol, dar nu numai, automatizarea a facilitat majoritatea serviciilor, însă costul a fost scăderea numărului de angajați.

Pe măsură ce companiile vor folosi din ce în ce mai multe mașinării, precum și Inteligența Artificială, tot mai mulți angajați vor rămâne fără serviciu.

Deepfake-urile vor face aproape imposibiă distincția dintre realitate și fals

Deși ne-am obișnuit cu fotografiile fake realizate în Photoshop, dar și alte programe asemănătoare, iar specialiștii pot detecta „urmele” editării, în ceea ce privește videoclipurile de tip deepfake lucrurile sunt mai complicate.

Acest tip de videoclip poate deveni foarte repede viral din cauza internetului și a rețelelor de socializare, astfel încât informațiile false ajung mult mai rapid la populație.

Potrivit USA Today, acet tip de videoclip este creat cu ajutorul unei Inteligențe Artificiale, însă există câteva moduri de a-ți da seama dacă este fake sau nu, de exemplu, persoana înfățișată în videoclip nu clipește. Însă pe viitor tehnicile s-ar putea îmbunătăți ceea ce ar face mult mai grea distincția dintre un videclip real și unul deepfake.

Videoclipul prezentat îl prezintă pe fostul președinte al Statelor unite ale Americii spunând anumite injurii la adresa altor persoane, însă ulterior, realizatorul videoclipului trage un semnal de alarmă în ceea ce privește videoclipuri deepfake:

Acestea sunt doar câteva dintre predicțiile care ar putea deveni realitate în următorul deceniu.