UNTOLD – „Pay with blood”. Primul festival de muzică la care biletul se plătește donând sânge

UNTOLD - Pay with blood. Primul festival de muzică la care biletul se plătește donând sânge
Publicat: 15/07/2015, 18:32

Untold Festival, în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), lansează „Pay with blood”, o campanie națională de încurajare a donării de sânge, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În cadrul acestei campanii, desfășurată în perioada 14 – 24 iulie, donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la abonamentele Untold dacă intră pe site-ul festivalului, www.untoldfestival.com, și completează formularul de donator.

„Festivalul Untold are loc la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, un loc care a făcut România faimoasă în întreaga lume pentru legendele cu Dracula. În contextul în care România se confruntă cu o lipsă acută de sânge în unitățile medicale, o campanie care se inspiră din aceste legende pentru a atrage atenția asupra unei probleme reale este mai mult decât binevenită. Prin campania «Pay with blood», ne dorim să creștem gradul de conștientizare a acestei nevoi și să contribuim la creșterea numărului de donatori în România”, spune Bogdan Buta, director general Untold Festival.

România ocupă în prezent penultimul loc din Europa la numărul de donatori activi de sânge, potrivit INTS. La nivel național, doar 1,7% din populația țării donează sânge, iar cei mai mulți devin donatori doar atunci când trebuie să ajute o persoană apropiată lor, mai arată datele institutului.

Untold Festival se va desfășura în perioada 30 iulie – 2 august, la Cluj-Napoca, fiind proiectul major de divertisment al programului „Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului”, și va aduce pentru prima dată în România, pe aceeași scenă, patru dintre cei mai îndrăgiți artiști electro-dance din lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta și Dimitri Vegas & Like Mike.

Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca 150 artiști internaționali și naționali, printre care se numără Wu-Tang Klan, ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman și Gramatik.

Evenimentul este organizat de Federația Share Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizația Student Plus, fondator al Federației Share Cluj-Napoca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase