• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Unul dintre cele mai comune motive ale stricării unui iPhone în SUA este …

Unul dintre cele mai comune motive ale stricării unui iPhone în SUA este …
Unul dintre cele mai comune motive ale stricării unui iPhone este...

De la lansarea iPhone în 2007, posesorii din SUA ai smartphone-urilor Apple au plătit aproape 6 miliarde dolari pe reparații, cele mai comun motiv pentru stricarea iPhone fiind scăparea din mână, urmat de căderea în toalete, bazine sau lacuri, potrivit unui studiu, citat de Bloomberg Businessweek.

O husă pentru iPhone poate costa în SUA începând de la 5 dolari, dar măsurile mai scumpe de protejare a smartphone-ului ajung până la 80 de dolari, în timp ce costurile americanilor pentru reparații aduse celui mai popular smartphone din lume au ajuns la 5,9 miliarde de dolari de la lansarea primului model în 2007, arată un studiu al firmei SquareTrade, furnizor de planuri de asigurare pentru electronicele de consum.

Studiul a fost publicat la circa o săptămână după lansarea ultimei generații a smartphone-ului, iPhone 5. Apple a anunțat luni că a primit 2 milioane de precomenzi în 24 de ore pentru iPhone 5, de peste două ori mai mult față de precedentul record stabilit de iPhone 4S în octombrie 2011.

Potrivit SquareTrade, 30% din posesori și-au stricat iPhone-ul în ultimul an. Deteriorarea accidentală este de 10 ori mai probabilă comparativ cu pierderea sau furtul, notează firma americană.

Cel mai comun mod de a strica un iPhone este scăparea acestuia pe jos, urmată de căderea în toalete, bazine sau lacuri, alunecarea de pe genunchi, împingerea accidentală de pe mese sau turnarea accidentală a unui lichid pe smartphone, afirmă directorul de vânzări al SquareTrade, Ty Shay.

Studiul SquareTrade a fost realizat prin consultarea a 2.000 de utilizatori iPhone.

Inchide