Următoarele trei filme din seria „Războiul stelelor” vor fi lansate în 2015, 2017 și 2019

Redactor:
Florin Badescu
Următoarele trei filme din seria „Războiul stelelor” vor fi lansate în 2015, 2017 și 2019
Următoarele trei filme din seria "Războiul stelelor/ Star Wars" vor fi lansate în 2015, 2017 și 2019, a anunțat miercuri, în cadrul evenimentului CinemaCon organizat la Las Vegas, președintele studiourilor Walt Disney, Alan Horn, informează screendaily.com.

Următoarele trei filme din seria „Războiul stelelor/ Star Wars” vor fi lansate în 2015, 2017 și 2019, a anunțat miercuri, în cadrul evenimentului CinemaCon organizat la Las Vegas, președintele studiourilor Walt Disney, Alan Horn, informează screendaily.com.

Grupul Disney a cumpărat compania LucasFilm pentru 4,05 miliarde de dolari, în toamna anului 2012, și a anunțat la scurt timp după aceea că l-a angajat pe renumitul cineast J.J. Abrams pentru a regiza lungmetrajul „Star Wars: Episode VII”, pe baza unui scenariu scris de Michael Arndt.

Alan Horn a dezvăluit, totodată, că grupul Disney plănuiește să lanseze și alte filme asociate acestei francize de succes, în care actorii principali vor fi personaje din universul „Star Wars”.

Născută din imaginația lui George Lucas, franciza „Războiul stelelor” a marcat, în 1977, nașterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca și Steven Spielberg. Cei doi cineaști, care au făcut parte din același grup de tineri regizori cu referințe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme „Indiana Jones”.

După succesul filmului „Războiul stelelor”, care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredințeze regia următoarelor filme din serie altor cineaști. Astfel, „Imperiul Contraatacă” (1980) a fost regizat de Irvin Kershner și „Întoarcerea lui Jedi” (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfârșitul anilor ’90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi, ale căror acțiuni se desfășoară din punct de vedere cronologic înainte de primul film din 1977 – „prequels”, în jargonul hollywoodian.

Această nouă trilogie – „Star Wars Episodul I – Amenințarea fantomei” (1999), „Războiul stelelor: Atacul clonelor” (2002) și „Star Wars: Episodul III – Răzbunarea Sith” (2005) – a fost în întregime regizată de George Lucas și i-a avut în distribuție pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman și Hayden Christensen.

Inchide