Ursulețul lui Mr. Bean, expus la Zărnești

Redactor:
Mihai Schiau
Celebrul ursuleț de pluș al lui Mr. Bean se află expus la Zărnești (jud. Brașov), la primul muzeu al ursuleților de pluș din România, deschis la Sanctuarul de urși ''Liberty'' din localitate.

Muzeul a fost deschis în acest weekend, când sanctuarul a împlinit 10 ani, scrie newsbv.ro. La evenimentul organizat de Asociația Milioane de Prieteni a fost prezent, printre alții, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummel.

Pe lângă ursulețul lui Mr. Bean, marile atracții ale noului muzeu sunt doi urși gigantici oferiți Casei Regale a Marii Britanii cu ocazia nașterii celui de al doilea copil al Ducesei de Cambridge, Kate, și ulterior donați Rezervației de urși de la Zărnești.

„Cei doi urși au fost plimbați la Palatul Buckingham, apoi la Spitalul Saint Anne, unde s-a născut prințesa Charlotte, au ajuns, iată, la noi, și sigur că, având acești urși regali, era nevoie și de o ”curte regală”. De fapt, de la acești urși ne-a venit ideea să amenajăm un muzeu al ursuleților din pluș. Muzeul va fi deschis publicului doar din primăvară, pentru că mai așteptăm mulți ursuleți de la vedete care și-au exprimat dorința de a semna acești ursuleți de jucărie care vor fi donați muzeului. De exemplu Brigitte Bardot sau Alicia Nixon și-au manifestat dorința să ne trimită ursuleți. Mai sunt mulți urși care trebuie să vină”, a precizat Cristina Lapis de la Asociația Milioane de Prieteni.

Rezervația de la Zărnești, din județul Brașov, s-a născut printr-un parteneriat public privat, iar Primăria Zărnești a acordat pentru acest proiect 69 de hectare de pădure. La această oră, în rezervație sunt 80 de urși și mai este loc pentru încă 20 de urși, scrie sursa. Spațiul a fost amenajat astfel încât urșii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri și „piscine”, iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute.

Inchide