Viitorul e aproape: Zgârienorul de 5 km capabil să absoarbă smogul, prezentat oficial. Cum va fi construit

Viitorul e aproape: Zgârienorul de 5 km capabil să absoarbă smogul, prezentat oficial. Cum va fi construit
Publicat: 17/01/2017, 15:54
Actualizat: 18/08/2017, 20:20

Arconic, o companie de știința și ingineria materialelor, a proiectat cu ajutorul modelării 3D un zgârie-nori înalt de 4,8 km construit din materiale care sunt în cercetare sau care abia au fost introduse pe piață, precum suprafețe care aspiră smogul și balcoane retractabile.

Turnul a fost schițat ca parte din campania mai amplă a companiei numită The Jetsons, un omagiu al desenelor animate din anul 1962 a căror acțiune se petrece în 2062.

Sherri McCleary, unul dintre savanții de la Arconic, spune că unele dintre cele mai incitante și actuale proiecte este EcoClean, o suprafață specială care se poate pune pe ferestre și care ajută clădirile să se curețe singure și să purifice aerul din jur. A fost lansat în 2011 și oferă un număr de beneficii pe care doar sticla obișnuită nu le oferă. EcoClean funcționează cu ajutorul luminii și a vaporilor de apă, care se amestecă cu chimicalele din material pentru a produce atomi numiți radicali liberi. Aceștia trag substanțele poluante din aer și le descompun în particule inofensive care se scurg odată cu murdăria.

O altă inovație constă în ferestre. Noul design se numește Bloomframe. În esență este o fereastră motorizată care se transformă într-un balcon numai din sticlă în mai puțin de un minut.

Citește în continuare pe Descoperă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase