VOCEA ROMÂNIEI vs. X FACTOR: cine câștigă marele duel dintre ProTV și Antena 1

VOCEA ROMÂNIEI vs. X FACTOR: cine câștigă marele duel dintre ProTV și Antena 1
Publicat: 20/09/2014, 09:45
Actualizat: 31/01/2019, 18:34

VOCEA ROMÂNIEI, de la PROTV, vs. X FACTOR, de la Antena1. Marea confruntare a show-urilor de talente difuzate de ProTV și Antena 1 atinge vineri seara punctul culminant: noul sezon al emisiunii „X Factor” debutează de la ora 20:30, exact în același timp în care este difuzată și „Vocea României”. Între cele două competiții televizate se va da o luptă strânsă, mai ales că, din această toamnă, două dintre fostele vedete ProTV au ales să renunțe la colaborare, în favoarea unui contract cu trustul Intact.

Horia Brenciu, care până de curând s-a aflat pe scaunul de jurat la „Vocea României”, alături de Loredana Groza, Smiley și Marius Moga, face acum parte din juriul show-ului de la Antena 1.

„Unii vor să înțeleagă de ce am venit la Antena 1, alții nu. (…) Tuturor celor care până acum au comentat atotștiutori producția, fără a viziona măcar o secundă, vă înțeleg, așa făceam și eu înainte de majorat”, a scris Brenciu, vineri, pe pagina sa de Facebook, cu doar câteva ore înainte de apariția sa, în premieră, la „X Factor”.

FOTO: Facebook//Horia Brenciu

O mișcare similară a făcut și Ștefan Bănică Jr. După 14 sezoane în care a prezentat „Dansez pentru tine”, alături de Iulia Vântur, artistul a părăsit trustul Media Pro și a acceptat contractul cu Antena 1. Așadar, și el, ca și Brenciu, va face parte din juriul „X Factor”.

„Am plecat din ProTV după 12 ani. Consider că s-a încheiat o etapă din viața mea de televiziune. Vreau să menționez că nu m-am certat cu nimeni”, a precizat cântărețul în timpul unui jurnal de știri de la Antena 1. „Vreau să le mulțumesc oamenilor cu care am lucrat pentru acești 12 ani frumoși din viața mea, în care am avut realizări notabile, spun eu (…). Pentru mine s-a încheiat un ciclu, așa că am decis să aleg o nouă provocare, și am venit la Antena 1, unde sper din tot sufletul să fac performanță cel puțin la același nivel la care am făcut până acum”, a adăugat el.

În plus, Ștefan Bănică a precizat că se va mai ocupa de încă un proiect la Antena 1, ce va intra în grila de programe în primăvara lui 2015.

La „X Factor”, Brenciu și Bănică vor fi colegi cu Delia. În edițiile precedente ale emisiunii de la Antena 1, cântăreața a jurizat concurenții alături de Cheloo de la Paraziții și Dan Bittman. Acesta din urmă a precizat ulterior, într-un interviu acordat ziarulring.ro, că după încheierea sezonului trei al show-ului, contractul i s-a încheiat, iar echipa de producție a ales să nu îl reînnoiască.

„Cei din trust știu de ce s-a terminat colaborarea mea la «X Factor». Contractul meu a luat sfârșit anul trecut, după terminarea ediției numărul trei, dar dacă vor dori să mai colaboreze cu mine, e bine, dacă nu, asta e”, afirma artistul în martie. „Nu ne-am despărțit certați, e normal ce s-a întâmplat. Ei știu mai bine ce e mai potrivit pentru ei”, a mai spus Bittman atunci.

Pe de altă parte, Cheloo a fost dat afară după ce în timpul unei ediții a show-ului a făcut o serie de remarci care, potrivit Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), au discriminat persoanele homosexuale. Acest lucru i-a adus Antenei 1 o amendă în valoare de 10.000 de lei.

În tabăra opusă, scaunul lui Horia Brenciu a fost ocupat de Tudor Chirilă. Și echipa de producție a emisiunii „Vocea României” s-a reînnoit, după ce Mona Segall a anunțat în luna aprilie că va colabora cu Antena Group, unde va dezvolta formate noi. În trecut, aceasta se ocupase realizarea show-ului amintit mai sus, dar și de „Dansez pentru tine” și „Românii au talent”.

Acum, echipa care va coordona show-ul de la ProTV este condusă de Peter Majesky și Melanie Triebel, producători cu peste 15 ani de experiență în Germania, Cehia și Slovacia.

ProTV- ul a furat însă startul anul acesta, după ce a lansat noul sezon al competiției cu o ediție „pilot”, difuzată marți seara, în același timp în care la Antena 1 lua startul noul sezon al show-ului „Next Star”. Atunci, bătălia a fost câștigată de „Vocea României”: 1,91 milioane de români s-au uitat la ProTV, în vreme ce numărul telespectatorilor de la Antena 1 a fost cu 650.000 mai mic.

Pe publicul comercial, Pro TV a avut o audiență aproape triplă față de locul secund. Dacă la „Vocea României” se uitau, în fiecare minut, 740.000 de telespectatori între 18 și 49 de ani, Antena 1 avea, pe intervalul „Next Star”, 273.000 de telespectatori pe minut.

Cu toate acestea, începând cu săptămâna viitoare, show-ul „Vocea României” va fi difuzat o singură dată pe săptămână, vinerea.

Anul trecut, emisiunea „Vocea României” a început pe 28 septembrie.Audiența înregistrată atunci a fost de 2,2 milioane de români pe minut la nivel național, dintre care 1,3 milioane din orașe.

Potrivit paginademedia.ro, „Vocea României” a fost al doilea cel mai urmărit show de divertisment în 2013, în timp ce „X Factor” s-a clasat în acest top anual al divertismentului pe locul 12.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier