BAC 2012. Un elev nevăzător a încercat să copieze la proba de ROMÂNĂ de la BACALAUREAT

BAC 2012. Un elev nevăzător a încercat să copieze la proba de ROMÂNĂ de la BACALAUREAT
Publicat: 03/07/2012, 15:31
Actualizat: 04/07/2012, 12:28

La proba de LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ de la BACALAUREAT 2012, doi candidați au fost eliminați din examen în județul Sibiu, unul dintre ei fiind un elev nevăzător care dădea proba pe un laptop special și care încercase să copieze, câte un candidat fiind eliminat din examen și în Alba și Harghita.

În Sibiu, potrivit inspectorului școlar general, Constantin Gorun, doi absolvenți de clasa a XII-a au fost eliminați, luni, de la prima probă scrisă a Bacalaureatului, după ce au fost prinși copiind, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Unul dintre ei provine de la Grupul Școlar «Henri Coandă», iar celălalt de la Liceul Teoretic «Onisifor Ghibu». Primul dintre ei a fost prins cu căști în ureche, pentru ascultare. Cel de-al doilea caz este special, fiind vorba de un nevăzător care susținea proba pe un laptop unde era instalat un program specific. Acesta a accesat alte programe, care facilitau accesul la informații necesare pentru elaborarea subiectelor. Laptopul a fost verificat inițial de comisie, însă elevul a accesat alte programe prin wireless”, a declarat Constantin Gorun.

Potrivit acestuia, 220 de elevi au absentat, luni, de la proba la limba și literatura română.

BACALAUREAT 2012 – SUBIECTE la ROMÂNĂ SCRIS date azi la BAC 2012

BAC 2012 ROMÂNĂ SCRIS. Cele trei părți ale subiectului la proba de română de la BACALAUREAT 2012

BACALAUREAT 2012 – BAREM la ROMÂNĂ SCRIS la BAC 2012

SUBIECTE BAC 2012 ROMÂNĂ. Doar două persoane au parolele de la subiectele de la BACALAUREAT 2012

SUBIECTE BACALAUREAT 2012 ROMÂNĂ SCRIS. Cum se face transmiterea subiectelor la BAC 2012

SUBIECTE BAC 2012. Proba la ROMÂNĂ

„A fost destul de ușor, nu mă așteptam să fie chiar așa de ușor. Norocul meu a fost că am învățat pe ultima sută de metri subiectul trei, mi-am zis să repet cam toate poeziile și «Luceafărul» mi-a plăcut cel mai mult și i-am acordat mai mult timp. Am scris în total șase pagini, din care trei la «Luceafăr». Sunt încrezător în nota pe care o voi primi”, a declarat un elev, la ieșirea de la examen.

Majoritatea celor care au susținut proba la Limba și literatura română spun că s-au așteptat să primească un subiect privind opera eminesciană.

„Într-un fel, mă așteptam să fie Eminescu, având în vedere că anul ăsta este anul aniversar sau ceva de genul. Mă bucur că a fost bine. Am scris despre Luceafăr, despre tema și viziunea asupra lumii, așa cum ni s-a cerut, despre Cătălin și Cătălina, am scris mai multe. Sper să fie bine”, a spus o absolventă de liceu.

În județul Sibiu s-au înscris pentru susținerea Bacalaureatului 2.779 de absolvenți de clasa a XII-a, fiind opt centre de examen și trei centre de evaluare.

În Alba, un candidat a fost eliminat din cadrul primei probe scrise a examenului de bacalaureat după ce a luat ciorna unei colege din sala de examen pentru a copia răspunsul.

Președintele Comisiei Județene de Bacalaureat din Alba, Rodica Groza, a declarat, luni, că un elev care susținea proba la Limba și literatura română la centrul de examen de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș a fost eliminat din bacalaureat pentru că a sustras ciorna unei colege din sală.

Groza a spus că elevul a luat ciorna colegei sale și a încercat să copieze rezolvarea subiectelor, fără ca ea să îi permită acest lucru, astfel încât doar el a fost eliminat din examen.

În județul Alba, peste 3.000 de candidați s-au înscris pentru a susține Bacalaureatul în sesiunea din vară, iar la prima probă scrisă, cea la limba și literatura română s-au prezentat, luni, 2.938 de candidați.

Și în Harghita, un candidat la bacalaureat a fost eliminat din examen, fiind vorba despre un elev de la centrul de examinare din Cristuru Secuiesc care a fost prins în timp ce i se dicta rezolvarea subiectelor prin handsfree.

Inspectorul școlar Bartholf Hedwig a declarat corespondentului MEDIAFAX că elevul a fost surprins de supraveghetor în timp ce șoptea ceva, după care rămânea, câteva secunde, foarte atent. Când profesorul care urmărea desfășurarea probei s-a dus către elev, a observat handsfree-ul pe care acesta îl avea în ureche, dispozitivul fiind conectat la un telefon mobil pe care l-a găsit ascuns în haina candidatului.

Astfel, s-a stabilit că un amic al elevului, aflat în curtea școlii, îi dicta acestuia rezolvările subiectelor la proba de Limba și literatura română.

Candidatul a fost eliminat și, potrivit sursei citate, nu mai are dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului.

În Harghita, bacalaureatul este susținut în condiții speciale de patru candidați, fiind vorba despre trei candidați care suferă de dislexie – disgrafie, toți din Miercurea Ciuc, și despre o elevă cu deficiențe de auz din Odorheiu Secuiesc. În primele trei cazuri, candidații au fost duși într-o sală separată, unde au dictat lucrările unui profesor cu altă specializare decât limba și literatura română, în timp ce la Odorheiu Secuiesc membrii comisiei au comunicat în scris cu eleva.

La proba de Limba română a examenului de bacalaureat în Harghita s-au înscris 2.844 de elevi, dintre care 80 au absentat luni. În județ, examenul de bacalaureat este susținut în zece centre de examinare și în trei subcomisii, corectarea lucrărilor urmând să se facă într-un singur centru de evaluare, la Liceul „Nagy Istvan” din Miercurea Ciuc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna