Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Blejnar, a fost dat în URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ

Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Blejnar, a fost dat în URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ
Publicat: 30/05/2012, 23:16
Actualizat: 31/05/2012, 15:13

Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost dat în urmărire internațională, miercuri, când a fost introdusă și o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariție a fost semnalată de soția lui, în urmă cu cinci zile.

„La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Biroul Național Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională a solicitat urmărirea internațională, prin Interpol, a lui Marta Codruț-Alexandru, de 38 de ani, persoană dispărută în împrejurări suspecte”, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seară, de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Marta fusese dat în urmărire națională după ce dispariția a fost semnalată la Poliție, în 25 mai, de soția acestuia, care a precizat că ultima dată soțul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Semnalmentele celui dispărut sunt: înălțime 1,80 – 1,84 m, constituție solidă, ten deschis, ochi albaștrii, nas proeminent, bărbia rotundă.

La data dispariției, Marta era îmbrăcat în sacou de culoare albastru închis, la coate având întărituri din alt material, cămașă de culoare deschisă (roz-lila), jeanși de culoare albastru deschis, pantofi albastru închis, din piele întoarsă, mărimea 43, purta ochelari de vedere.

Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, și omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiați, luni după-amiază, de procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu dispariția lui Codruț Marta, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Soția lui Codruț Marta a anunțat dispariția bărbatului său vineri, 25 mai. Ea a precizat polițiștilor că soțul său a plecat de acasă în 21 mai.

Astfel, cauza a fost preluată de procurori care i-au audiat, alături de alte persoane, pe cei apropiați lui Marta, respectiv pe fostul șeful său, Sorin Blejnar, și pe Elan Schwartzenberg.

Marta avea obiceiul de a lipsi de acasă, însă după patru zile de la plecarea sa, soția lui a alertat autoritățile pentru a-l găsi, susțin sursele citate.

Numele lui Codruț Marta a fost vehiculat în cadrul anchetei referitoare la Peter Attila Racz, deferit justiției în decembrie 2011, alături de alte 15 persoane, pentru o fraudă de aproximativ 20 de milioane de euro, prin comercializare de motorină tip Euro 5 fără plata accizelor către firme care dețin stații de distribuție carburanți din județele Sibiu, Botoșani și Brăila.

În acest caz, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), în calitate de reprezentant legal al Statului Român, s-a constituti parte civilă cu suma de 87.386.308,61 lei (echivalentul a peste 20 milioane de euro), reprezentând accize, TVA și impozit pe profit. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra stației de prelucrare a reziduurilor petroliere aparținând SC Texas Grup Oyl SRL precum și asupra părților sociale ale acestei societăți comerciale.

Elan Schwartzenberg a declarat marți, pentru MEDIAFAX, că este prieten de aproape zece ani cu Codruț Marta și că „nu crede o iotă din acuzațiile și bârfele la adresa lui”, omul de afaceri precizând totodată că nu a fost niciodată audiat despre „TVA-uri sau afaceri oneroase”.

„Codruț Marta este prietenul meu de aproape zece ani și indiferent din ce motiv lipsește, eu mi-l asum ca prieten. Nu cred o iotă din acuzațiile și bârfele la adresa lui, pentru că, dacă acestea erau fondate, sunt convins că era arestat sau cel puțin anchetat la acest moment. Nu am fost la DNA și nu am fost întrebat niciodată, nicăieri de TVA-uri sau afaceri oneroase, ci doar am depus – la fel ca toți cunoscuții lui Codruț – o declarație în calitate de martor”, a spus omul de afaceri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului