De câte ori s-a întâlnit Sorin Blejnar cu Traian Băsescu: „Pe segmentul Rompetrol, eu eram practic ministru de Finanțe”

De câte ori s-a întâlnit Sorin Blejnar cu Traian Băsescu: „Pe segmentul Rompetrol, eu eram practic ministru de Finanțe”

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a declarat luni, răspunzând la o întrebare, că s-a întâlnit „de foarte puține ori” față în față cu Traian Băsescu, și de fiecare dată erau prezente și alte persoane. El a povestit, la B1 TV, că prima dată s-a întâlnit cu Traian Băsescu în 2010, când erau prezenți mai mulți șefi de instituții publice în cadrul unei discuții pe marginea unei hotărâri luate de CSAT.

Întrebat de ce a discutat cu președintele Băsescu despre subiectul Rompetrol, așa cum apare în stenogramele publicate recent de presă, fostul șef al Fiscului a explicat că, printr-un ordin, fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, l-a desemnat pe el, în calitate de președinte al ANAF, să se ocupe personal de problema datoriilor Rompetrol. „Pe segmentul Rompetrol, eu eram practic ministru al Finanțelor„, a explicat Blejnar. 

Pe de altă parte, în cadrul emisiunii a fost prezentat un document de la Federația Română de Automobilism care arăta că, într-un clasament din 2007 al Campionatului Național de Raliuri, apărea și numele procurorului Marian Drilea, care a instrumentat dosarul Motorina. În același clasament se regăsește și numele actualului premier Victor Ponta, în calitate de copilot al unui alt echipaj participant la campionat.

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar a declarat recent agenției Mediafax că stenogramele apărute în presă nu fac decât să confirme că a respectat legea și spune că un procuror care participă alături de premierul Ponta la raliu nu are legitimitate, anunțând totodată că ar putea sesiza instituții internaționale.

Potrivit money.ro, președintele Traian Băsescu apare într-o interceptare în dosarul Motorina în care Sorin Blejnar este trimis în judecată de DIICOT pentru sprijinirea unui grup infracțional. Potrivit interceptării din dosarul Motorina și publicată de aceeași sursă, Sorin Blejnar și Traian Băsescu au discutat despre o informare privind constructorii trimisă de Blejnar spre președinție și despre situația unei creanțe a companiei Rompetrol.

Inspecția judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat și a început o anchetă în cazul stenogramelor din dosarul „Motorina”, în care apare președintele Traian Băsescu într-o discuție cu fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar.

„Conversațiile cu Elena Udrea erau despre ajutoarele pentru sinistrați”

În legătură cu stenograma unei înregistrări în care Sorin Blejnar vorbea cu Elena Udrea, fostul șef al Fiscului a explicat că acele „conversații cu Elena Udrea erau despre ajutoarele pentru sinistrați” în urma inundațiilor. 

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, apare în stenograma unei înregistrări din dosarul Motorina, în care Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional.

Pe de altă parte, la întrebarea dacă ar fi luat vreodată șpagă, Blejnar a negat. „Șpagă, nu. Am luat șuturi în fund că am vrut să-mi fac treaba”, a spus Blejnar.

Inchide