Două eleve de la liceul Jean Monnet ar fi fost violate de către un profesor de sport. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

Două eleve de la liceul Jean Monnet ar fi fost violate de către un profesor de sport. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore
Publicat: 19/12/2012, 23:13

Două eleve ale liceului Jean Monnet, din Capitală, ar fi fost violate de către un profesor de sport care predă la același liceu. Până acum, doar părinții uneia dintre fete au depus plângeri, atât la conducerea liceului, cât și la Poliție.

În momentul de față atât Poliția cât și Inspectoratul Școlar al Capitalei desfășoară anchete separate pentru a stabili eventuala vinovăție.

Profesorul, de 27 de ani, care este suplinitor, ar fi comis această faptă acum o săptămână, într-o excursie care a avut loc la Predeal. El nu mai lucrează la liceu de vineri, după cum a declarat pentru gândul Cristian Alexandrescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

„Nu are ce căuta în sistemul educațional. În prezent Poliția desfășoară o anchetă pentru a stabili eventuala vinovăție a fostului cadru didactic. Conducerea liceului Jean Monnet a fost anunțată joi seară de aceste acuzații de către părinții uneia dintre cele două fete”, ne-a declarat Alexandrescu.

El a precizat că există două posibilități prin care un profesor poate fi dat afară, respectiv fie în baza unei decizii a conducerii școlii, însă această procedură este anevoioasă, fie să i se ceară demisia.

„Aseară, în jurul orei 20.00, la Secția 1 de Poliție s-a prezentat un părinte, însoțit de fiica sa, care aceasta a declarat că ar fi fost victima unui viol, în urma unei excursii realizate la Predeal. Acum se fac cercetări, iar în urma lor se va stabili dacă acuzația este adevărată. În cazul în care aceste informații sunt confirmate, persoana în cauză riscă o pedeapsă de la 3 la 10 ani, conform articolului 197, din Codul Penal”, a precizat, pentru gândul, Diana Sarca, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

„Profesorul în cauză și-a prezentat demisia”, a confirmat pentru gândul Banu Marian, inspector pentru mentorat și purtător de cuvânt în cadrul ISMB. „În acest moment vorbim despre o presupusă faptă de viol. Dacă acuzațiile se vor dovedi a fi adevărate, persoana respectivă nu va mai preda niciodată”, a adăugat el.

Mama profesorului acuzat de viol a declarat, într-o intervenție televizată, că acesta este „în stare de șoc” în urma acuzației aduse, mai ales că cei doi, respectiv el și tânăra care va împlini 18 ani peste două luni, „erau îndrăgostiți”. „Ea s-a dus la el în cameră. Sunt îndrăgostiți și au întreținut relații sexuale de comun acord. El e în stare de șoc. A fost amenințat cu moartea…de tatăl fetei”, a declarat ea.

UPDATE: 16.04 În acest moment profesorul este audiat la Secția 1 de Poliție a Capitalei. El a refuzat orice fel de comentariu asupra acuzațiilor aduse.

UPDATE: 17.44 Fata care a depus plângerea este la Institutul de Medicină Legală (IML), Mina Minovici, din Capitală, pentru a obține un certificat medico-legal, care să ateste prezența unor urme fizice a presupusei fapte. (Antonio Glodeanu)

UPDATE 20.20 Profesorul acuzat că a violat o elevă a liceului Jean Monnet din Capitală a fost reținut pentru 24 de ore

Profesorul de sport de la Liceul „Jean Monnet” acuzat că ar fi violat-o pe una dintre elevele sale, în timp ce se aflau în excursie la Predeal, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Profesorul a fost reținut pentru 24 de ore pentru relații sexuale cu un minor, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

UPDATE 21.34 Profesorul acuzat de viol a recunoscut fapta în fața conducerii de la „Jean Monnet” și a demisionat

Profesorul de sport de la Liceul „Jean Monnet”, reținut pentru viol, și-a recunoscut fapta în fața conducerii unității de învățământ, context în care a și demisionat, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Profesorul era suplinitor, el fiind venit de la altă școală la „Jean Monnet” de un an.

El și-a recunoscut fapta în fața conducerii unității de învățământ, context în care a și demisionat, potrivit surselor citate. El este acuzat că a violat o elevă din clasa a XI-a, în timpul unei excursii la Predeal.

Profesorul a fost reținut pentru 24 de ore pentru relații sexuale cu un minor, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului