Adina Anghelescu-Stancu: ”Limita de viață a covidului, 2023. Limita de a-i suporta pe proști care este?” (OPINIE)

Adina Anghelescu-Stancu: ”Limita de viață a covidului, 2023. Limita de a-i suporta pe proști care este?” (OPINIE)
Adina Anghelescu Stancu
Publicat: 11/11/2020, 21:02
Actualizat: 11/11/2020, 21:31

Pandemia, mi-au spus medici renumiți, din prima linie, cu care am discutat recent, va ține până în 2023. Până ce virusul, care acuma a ajuns la faza adolescenței, va îmbătrâni și se va stinge de la sine. Că nu e nemuritor. E ca omul. Deci… cu sau fără vaccin, limita de viață a SARS-COV-2 ar fi 2023. Sper să nu aibă dreptate doctorii cu care am discutat. Dar, dacă așa ar fi, ce facem până atunci? Orice român a putut să vadă și să simtă pe pielea lui cum a fost și este gestionată, la noi, această criză pandemică. În stil mioritic. Bubele sunt la vedere. Au făcut puroi. S-au suprainfectat. Put de la o poștă. Unde sunt bubele astea, se vede fără să ai nevoie de ochelari:

  • Una, si cea mai periculoasă, e în sistemul sanitar. Medici si asistente au murit pe capete și lumea se întreabă cum de ei, care sunt costumați din cap până la vârful degetelor picioarelor, au luat virusul. Și au ajuns să și moară. Deci, aviz amatorilor de petreceri și celor care mai au îndoieli în privința fatalelor efecte. Cunosc medici care au stat internați la colegi de-ai lor, unii la container, ca deh, acolo era loc. Despre Remdesivir, specialiști în domeniu cu care am discutat spun că e si o chestie de marketing, că unora le-a priit, altora nu. În ATI-uri, românașii noștri nu înțeleg că e full și că se așteaptă la internare și câte doua zile, pe paturi de campanie, la camera de gardă chiar și în institute-elită precum Matei Balș. E o imagine oribilă. Șansa lui X ține de moartea lui Y de la ATI sau de însănătoșirea unuia ca să poată beneficia de un loc. Până atunci, poate să și plece el primul, lăsând loc pe scaunul de așteptare pentru altul, mai norocos. Horror! Vaccinul? Încă nu e. Și când o veni, dacă o veni, nu se știe când va ajunge la fiecare dintre noi. În 2023? Aceiași românași negaționiști nu vor să perceapă, măcar acum, în al 12-lea ceas, că masca te protejează. Chiar dacă nu chiar sută la sută, dar tot este o protecție în loc de nimic. Ei, și? Puțin le pasă. Alde Gică Contra și protestatarii care urlă că vor libertatea înapoi, uitând că libertatea ta se limitează acolo unde începe libertatea celui de lângă tine, par a fi posedați. Pe mulți, încă prea mulți, care pot duce virusul pe unde nici nu te aștepți, îi doare în cot de această minimă protecție, masca. Eu le zic doar atâta:  Mai bine mascat decât intubat! Gândind așa, cu empatie față de semeni, față de medicii decimați sau epuizați, vor reuși cu siguranță să înlăture gândul pe care și l-au înșurubat în creier, cum că nu pot respira sau că poartă ”botniță”. Poate că așa va începe să se vindece și buba suprainfectată din sistemul sanitar.
  • A doua bubă este în politică. Prostia e mare, dar țanțoșă. Și fără frontiere. Iar proștii sunt și fuduli. Îi întâlnești peste tot, în societate, dar mai ales la vârf. În conducerea țării. Guvernul Orban și-a dat cu ciocanul în cap luând tot felul de măsuri aberante. Cea mai idioată a fost închiderea piețelor. Au vrut musai alegeri pe 6 decembrie? O să vadă atunci și efectele acestei măsuri… Pentru că românul are memoria scurtă, dar nu atât de scurtă încât să uite măsura asta care l-a lovit direct în…stomac. Cine sunt specialiștii care i-au sfătuit asta pe orbaniști, nu știm încă. Dar ei au acționat ca o veritabilă Opoziție sub acoperire. Proști fiind, guvernanții noștri nu s-au prins. Sau nu vor să creadă. O să se prindă și o să creadă după data de 6 decembrie. Guvernanții noștri nu înțeleg că două masuri, testarea în masă și finalizarea în 24 de ore a anchetelor epidemiologice sunt cheia unei descongestionări a situației. Dar, ce să le ceri câtă vreme chiar președintele țării, Klaus Iohannis a declarat, în legătură cu șase morți de la Timișoara care nu au mai ajuns pe paturile ATI, că motivul este acela că „unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală”??? Suboptimală e toată guvernarea de acum, cum au mai fost și altele de-a lungul a 30 de ani, dar pare că la noi toată murdăria politică se ascunde sub preșul națiunii și fiecare trage de sub el doar mizeria celui ce a guvernat înainte, fără să-și vadă propriile gunoaie.
  • A treia bubă purulentă, gata să producă septicemie, este în Justiție. Ministrul Predoiu își vede de-ale lui și de campania alor lui, în timp ce covidul face ravagii în instanțe și parchete. O grămadă de judecători, grefieri și avocați s-au îmbolnăvit și mulți dintre ei reclamă ca sursă manevrarea dosarelor de la arhiva. Alții, pe bună dreptate, spun că nu se poate să nu se infecteze câtă vreme se judecă în săli mici dosare cu multe părți, chiar și 100… Sătui de indiferența ministrului, grefierii i-au transmis un mesaj. Citez: „Adevărul doare, domnule ministru! Aveți curajul să înfruntați adevăratele probleme ale sistemului, sau măcar să le cunoașteți, însă, văzând cât timp ați alocat problemei generate de pandemie în instanțe și parchete, întărește susținerile noastre potrivit cărora mandatul domniei voastre la MJ este limitat, atât timp cât și ca ordine pe care trebuie să le executați”. Eu aș adăuga: “limitat suboptimal”.

Alte bube le numărăm la cetățenii (minoritari, dar periculos de iresponsabili) cărora, în continuare, li se rupe de pandemie. Pentru că ei nu cred nici acum în ferocitatea acestui virus. Așa că, eu zic să nu ne așteptăm ca pandemia să se stingă peste noapte. Din simplul motiv că niște proști țin torța aprinsă ca să nu-și piardă țintele și direcția virusul călător.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
PERICOL pentru pisicile care stau în APARTAMENT. Anunț important pentru cei care stau la bloc
Zodiile care dau lovitura vieții. Luna mai vine cu schimbări fabuloase
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Anghel Saligny, inginerul care a testat cu preţul vieţii podul de la Cernavodă