Lucian Romașcanu, senator PSD: ”A venit apă caldă? Nicușor Dan recunoaște că toată campania lui s-a bazat pe o problemă pe care nici el nu o poate rezolva” (OPINIE)

Lucian Romașcanu, senator PSD: ”A venit apă caldă? Nicușor Dan recunoaște că toată campania lui s-a bazat pe o problemă pe care nici el nu o poate rezolva” (OPINIE)
FOTO: Facebook / Lucian Romașcanu
Publicat: 30/09/2020, 13:37
Actualizat: 30/09/2020, 13:37

”Principalul atac al lui Nicușor Dan împotriva Gabrielei Firea a fost cel legat de apa caldă. Atacul a prins tocmai pentru că este o problemă stringentă, care afectează mii de bucureșteni. În momentul de față, 405 blocuri de locuințe din București, racordate de rețeaua centralizată de distribuție a energiei termice, nu au apă caldă, conform centralizării Termoenergetica.

Întreaga campanie a dreptei a fost centrată pe o problemă reală, dar care nu are o rezolvare simplă și din acest motiv este foarte greu de explicat publicului, mai ales acelui public care se spală cu apă rece.

Noul primar ne anunță că rezolvă el, dar nu chiar acum

După alegeri, proaspătul câștigător al mandatului de primar al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat, în direct la B1TV,  că problema termoficării este complexă și se rezolvă greu. ”Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, și una de intervenție rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, și asta e ce pot să promit acum”.

Mai clar, domnul Dan spune că toată campania lui s-a bazat pe o problemă pe care nici el nu o poate rezolva.

Primar nou, probleme vechi

Ca bucureștenii să fie liniștiți, domnul primar ne anunță că vom avea probleme și cu încălzirea: ”Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta.” În prima sa ieșire televizată de după publicarea rezultatelor finale, Nicușor Dan explică doct că niciuna dintre probleme Capitalei nu se poate rezolva acum, evident totul este la viitor, fără termene clare.

Aici, Ludovic Orban și Nicușor Dan sunt pe aceeași lungime de undă, întrucât și guvernul face totul începând de mâine. Ca să încheiem într-o notă optimistă, de mâine se vor rezolva toate!”

Lucian Romașcanu, senator PSD și fost ministru al Culturii