Marele Negru și strădania lui împotriva Luminii

Marele Negru și strădania lui împotriva Luminii
Marele Negru a ”asediat” Biserica prin dezvăluirile din presă
Publicat: 14/10/2021, 22:55
Actualizat: 14/10/2021, 23:57

E mai întunecată ca oricând agora din România. În piața publică se sting luminile una după alta. De la o vreme, guri anti-creștine suflă în lumânările care mai viețuiesc ici și colo. Pare că e vremea întunericului. A Marelui Negru. Marele Negru care își devoalează micimea, în contrast cu ”Marele Alb”, cel pe care încearcă să-l împingă, placid, disprețuitor, la periferia inimii unui popor.

N-am să intru în detaliile anatomice ale minților celor care îl întrupează pe Marele Negru. Unii, formatori de opinie – purtători de calviție (nu calviniști!) și recitatori de poezii nedefinite –, alții, mici prin statura bibliotecii lor, se scufundă în întuneric. Patologia lor psihotică e cuprinsă în manualele de specialitate.

Însă, în actul suicidal al sufletului lor, ei încearcă să tragă în adâncurile urii și inima poporului român. Care încă mai bate! O inimă a credinței în lumină, a credinței în Biserica Ortodoxă Română (BOR).

Turmele întunericului capătă proporții sub toiagul Marelui Negru, iar mințile obturate urmează calea. A neadevărului și a morții spirituale.

N-am să mă refer la reportajul colegilor de la Recorder, cu toate că acesta este pârghia obscurantismului care populează piața publică a zilelor prezente. Presa e pe cât de subiectivă, pe atât de manipulată (și am elemente în acest caz). Dar și manipulantă! Mărturii se află în reacțiile non-argumentate ale celor care s-au înscris ad-hoc în corul celor mai aprigi huiduitori, al celor care au profilul ”tribuniștilor”.

Ei se ridică împotriva vaccinului, ei militează pentru libertățile exhibiționiste, vocile lor se ”sudează” împotriva Bisericii. Biserica îi numește eretici. Eu doar neghiobi. Au mintea mărginită. Marele Dumnezeu nu bate în cazul lor! Au fost loviți deja de moștenirea genetică ori de absența minimalei preocupări către educație, către cunoaștere.

Tulburătoare este lipsa de reacție a autorităților statului. Asediul împotriva Bisericii, a Patriarhului Daniel – schițat atât de grăitor de fratele Florian Bichir în ”Evenimentul Zilei” (CITEȘTE AICI!) – a arătat că Biserica nu are un aliat în statul român! În autoritățile lui care ar fi trebuit să riposteze față de judecata neavenită (generalizată) la adresa credibilității Bisericii.

Președintele tace! Premierul tace! Și, prin aceasta, fiecare dintre ei acceptă, într-o complicitate imundă, tentativa de discreditare a Bisericii. A inimii poporului român!

Până la urmă, ce ne-a mai rămas?! Doar credința în Lumină, în Biserică, dar și aceasta este pe cale de a se sparge în milioane de cioburi!

Probabil că, în răsăritul unor noi campanii electorale, cei care acum fac pasul înapoi vor căuta binecuvântarea Bisericii și își vor asocia imaginea cu Ea! Azi, se dezic și, de conivență, tolerează jocurile Marelui Negru!

Cu toate acestea, în prezența Marelui Negru e suficientă o singură lumânare, pentru ca el să nu preia controlul absolut, iar această opinie poate fi una dintre lumânări. Opinia aceasta nu este propagandă pentru nimic vremelnic, ci pentru ideea de credință, de speranță. Și orice share a acestui text poate aprinde o altă lumină! Și alta, și alta, până când… ”Lumina va lumina în întuneric, iar întunericul nu o va cuprinde” (Ioan 1, 5).

P.S. Una dintre Lumânările despre care scriam în text, mi-a trimis pe whatsapp un mesaj mișcător: ”Problema este că a început un atac cum nu a mai fost niciodată, la unul dintre ultimele puncte de sprijin, de echilibru, de suport. Familia este demult atacată, morala nu mai vorbim, mai rămăsese credința fiecăruia, care îi dădea tărie și acest fapt deranjează. Aici este atacul, de fapt! Și chiar nealinierea Bisericii la noul val progresist este o cauză clară a acestui atac abia început”.

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, total SCHIMBATĂ la primul eveniment public. Detaliul observat de toți: „Fac progrese bune,...
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Curtea Supremă din Statele Unite a decis! Femeile pot continua să primească pastila de avort...
×