Anunțul de ieri al „marilor bărbați” din USR, încolonați disciplinat în spatele „generalului” cu nume de copil mic, împotriva singurei femei care a reușit scoaterea candidatului PSD din finala anulată a prezidențialelor, frizează nu doar lipsa de logică, dar chiar și ridicolul. Asta pentru că, așa cum am tot scris, în ciuda limitelor ei, Elena Lasconi este singura deținătoare a unicului capital relevant și așteptat de votanții USR: cel moral.
În acest context, tentativa „loviturii de palat”, paradoxal, tocmai în numele „dragostei de țară”, sacrifică orice principiu reclamat de „oamenii noi”, ca să nu mai vorbim de prevederile statutare.
Am fost printre puținii care au spus, încă din decembrie, că poate nu Călin Georgescu a fost miza deciziei CCR, ci șansa ca o femeie complet liberă de controlul ocult, intern și extern, să ajungă la Cotroceni.
Constatăm azi că scenariul ruso-sorosist se confirmă, iar catastrofa Bucureștiului primește, la ordin, susținerea „civililor” din USR.
Cu o finanțare total netransparentă a propriilor activități, de la cele ONG-iste la cele politice, primarul general a admis apropierea de un bancher cu afaceri în Rusia și Belarus, a avut sute de panouri publicitare exorbitante, beneficiază de o campanie uriașă în diaspora, iar pe rețelele sociale conturile controversate care îl promovau pe Călin Georgescu i-au devenit, brusc, favorabile.
În plus, edilul și l-ar dori consilier pe susținătorul său, Klaus Iohannis, care nu întâmplător a fost asistat în mandatele de la Cotroceni de întemeietoarea rețelei Soros în România, Sandra Pralong.
Astfel, cartea de vizită a „independentului” pare una bine regizată, dar ascunsă în spatele unei legitimații de olimpic la matematică de acum peste 30 de ani.
Prin comparație, traseul Elenei Lasconi este cunoscut, vizibil și verificabil. Poate nu strălucit, însă cu siguranță onest. Și probabil că tocmai acest traseu, simplu, linear și vizibil, i-a adus numărul-record de voturi în 24 noiembrie.
Tot prin comparație, „independentul” care se anunță „de dreapta”, a trăit din „proiectele” asociațiilor de stânga, fiind acuzat și de hărțuirea investitorilor imobiliari, sau din salariile de parlamentar și primar, adică plătit de Stat.
Deși USR se recomandă partid progresist, pentru care egalitatea de șanse și gen ar trebui să fie, programatic, o prioritate, inițiatorii puciului împotriva candidatei la prezidențiale par să omită numărul mare de femei care au votat-o și o vor vota pe Elena Lasconi.
Mai mult, capacitatea de victimizare a unei femei luptă curajos, în fața asaltului bărbaților, poate produce multă emoție negativă, tocmai împotriva celui pentru care s-a încercat eliminarea sa. Ipoteza de a muta opțiunile din dreptul candidatului oficial către blestemul Bucureștiului este cel puțin jignitoare la adresa publicului USR.
Parcă pentru metoda asta era criticat „dușmanul de clasă” de la PSD.
În fine, ideea ca banii din subvenția primită de USR de la Stat să fie direcționați către campania lui Nicușor Dan este cel puțin năstrușnică, dacă nu chiar de natură penală.
Asta pentru că Elena Lasconi și-a depus candidatura la BEC din partea USR, iar reglementările banilor folosiți de independenți sunt complet diferite.
Despre abominațiile celor cinci ani de mandat în fruntea Capitalei s-a tot vorbit.
Orice alt ocupant al fotoliului de primar general ar fi fost eroul multor anchete dacă ar fi „reușit” doar 1% din „succesele” lui Nicușor Dan.
De la pierderile de miliarde în proiecte publice (pasaje, spitale, școli, spații verzi), calculate de colegul din USR, Radu Mihaiu (fost primar al Sectorului 2), până la ignorarea zecilor de sentințe definitive ale instanțelor de judecată, și de la pagubele de sute de milioane de euro la buget, inclusiv amenzi luate în nume personal și plătite din bani publici, până la stoparea contractelor câștigate prin licitații constate a fi fost corecte tot de către magistrați, toate aceste fapte nu puteau rămâne neverificate decât cu o puternică susținere statală și nonstatală, că tot sunt la modă termenii.
Citește și:
De ce l-am mai împușcat pe Ceaușescu, dacă am ajuns să alegem între Călin Georgescu și Nicușor Dan?
În 3 luni vom avea președinte. Cine va fi el?
O fi PNL „actorul nonstatal” care a condus la anularea alegerilor?
Moștenirea lui Băsescu și Iohannis poartă un nume: Nicușor Dan
Candidatul anti-sistem: de la Călin Georgescu la Nicușor Dan