A fost anunțată data la care se va vota moțiunea împotriva lui Toader

Redactor:
Alexandru Costea
A fost anunțată data la care se va vota moțiunea împotriva lui Toader
Senatul ar putea vota miercuri asupra moțiunii simple prin care Opoziția cere demisia ministrului Justiției Tudorel Toader, potrivit unor surse politice. Biroul Permanent al Senatului, ar putea decide, miercuri de la 09.30, includerea pe ordinea de zi a plenului din Senat votul asupra moțiunii.

„E posibil ca dezbaterea și votul la moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției să aibă dea miercuri, dar acest lucru va fi stabilit mâine dimineață (miercuri dimineață – n.r.), în ședința Biroului Permanent”, au declarat pentru Mediafax surse politice.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea și votul moțiunilor simple prin care Opoziția cere demisia miniștrilor Justiției și Finanțelor, Tudorel Toader și Eugen Teodorovici.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, miercuri la Parlament, începând cu ora 12.00, au declarat surse politice pentru Mediafax. Printre temele de discuție ale social-democraților ar putea fi remanierea guvernamentală, cât și calea de acțiune cu privire la Tudorel Toader.

Remanierea guvernamentală va fi o temă în CEx al PSD, în condițiile în care Rovana Plumb deschide lista candidaților PSD la europarlamentare, ea fiind ministrul al Fondurilor Europene, au precizat sursele citate. De asemenea, un alt membru al Cabinetului Dăncilă care este și candidat la alegerile pentru PE este mininistrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero.

De asemenea, sursele menționate au adăugat că vor fi discuții și despre nemulțumirile social-democraților cu privire la ministrul Justiției Tudorel Toader.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiției a greșit foarte mult și că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă dacă ministrul mai are susținere în Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat că probabil remanierea ministrului Justiției va fi discutată în următoarea ședință a CEx al PSD, însă acesta nu va fi subiectul principal.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, Viorica Dăncilă a declarat, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

La începutul acestei luni președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că trebuie ca Rovana Plumb și Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, să demisioneze înaintea începerii campaniei electorale.

PSD are pe listă 43 de candidați la europarlamentare. Partidul deschide lista cu Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram și senatorul PSD Claudiu Manda.

Alți social-democrați care completează lista candidaților sunt: Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliță, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminița Jivan, Alina Păvelescu.

Inchide