Cristina Andrei
02.04.2018
Politică

Abia intrat, oficial, pe scena politică, Cioloș anunță cu cine merge la prezidențiale: Este important să fie candidatul cu cele mai mari șanse în fața PSD

Abia intrat, oficial, pe scena politică, Cioloș anunță cu cine merge la prezidențiale: Este important să fie candidatul cu cele mai mari șanse în fața PSD
Detalii pe Gândul.

„Acestea sunt discuții pe care va trebui să le abordăm în partid. Un partid care încă nu există. Deci aici nu e vorba doar de ce crede Dacian Cioloș, de ce cred eu, ci de care este strategia partidului. (…) Sigur, domnul președinte Iohannis știe că poate conta pe susținerea mea, în măsura în care continuă cu același mod de abordare cu care ne-am obișnuit până acum. E un om în care eu am încredere, e un om care a făcut mult pentru România mai ales în acest context dificil în 2017 și care, din punctul meu de vedere, atât cât îl cunosc, cred că a și evoluat mult. (…) Nu pot acum să spun eu și să-mi iau un angajament în numele unui partid care, încă o dată, nu există, dar pentru mine și cu siguranță, pentru noi, pentru viitorul partid, va fi important să susținem candidatul cu cele mai mari șase la alegeri vizavi de coaliția majoritară din Parlament în momentul de față”, a declarat Dacian Cioloș, la Realitatea TV. 

Fostul premier a adăugat că Iohannis estee un om în care are încredere și că, de când a plecat de la Palatul Victoria, a avut discuții cu șeful statului de mai multe ori. 

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat, vineri, că a depus actele pentru înființarea partidului „Mișcarea România Împreună”, iar sigla partidului va fi „RO+”.

„Am depus la tribunal actele pentru înfințarea partidului. (…) Vreau să fiu parte a unui partid mare cu oameni noi. Cu oameni care schimbă România în bine acum și nu doar vorbesc despre necesitatea schimbării. Un partid în care eu voi fi unul dintre cei mulți care muncesc pentru a pregăti generația nouă de politicieni onești și competenți de care avem atât de mare nevoie. Un partid susținut prin cotizații mici de românii care își doresc o Românie normală fără politicieni ținuți în laț de finanțatori interesați. Un partid în care atât donațiile cât și cheltuielile să fie total transparente”, a declarat Dacian Cioloș, potrivit site-ului partidului, http://www.romaniaimpreuna.ro/.

El a adăugat că gestul său va fi o încercare „ambițioasă si riscantă” mai ales că așteptările de la această formațiune sunt mari.

„Ne dorim să inspirăm oamenii care cred că România merită o nouă clasă politică. O clasă politică cu toleranță zero față de corupție, nepotism și nesimțire. Avem nevoie de voi, de fapt avem nevoie unii de alții. În următoarele luni, Mișcarea România Împreună va căpăta o existență formală și vom începe pregătirile pentru alegerile care vor urma. Avem nevoie acum de cât mai mulți simpatizanți și voluntari care să poată să pună umărul și să ajute. Oameni gata să își asume că schimbarea se face nu pentru ei ci cu ei. Oameni care sunt gata să doneze timp și bani pentru a construi o clasă politică așa cum ar trebui să avem. Oameni care atunci când partidul va primi aprobarea judecătorească să devină membri de partid”, a adăugat președintele fondator al partidului.

Inchide