ACUZAȚII GRAVE lansate de ministrul Nica: Poșta Română a fost furată mult și sistematic de protejații cuplului Boc-Anastase

ACUZAȚII GRAVE lansate de ministrul Nica: Poșta Română a fost furată mult și sistematic de protejații cuplului Boc-Anastase
Publicat: 31/05/2012, 17:09
Actualizat: 31/07/2014, 14:57

Poșta Română a înregistrat în ultimii trei ani pierderi de aproape 500 milioane de lei, pentru că „a fost furată mult și sistematic” de protejații cuplului Boc-Anastase, a afirmat ministrul Comunicațiilor, Dan Nica.

„Cuplul Boc-Anastase mai avea puțin și băga Poșta Română în faliment, o societate cu peste 35.000 de angajați și o vechime de 120 de ani. În intervalul 2008-2010, Poșta a acumulat pierderi de 485 milioane de lei, la care se adaugă o amenda aplicată de Consiliul Concurenței, de peste 100 milioane de lei, plus o serie de obligații de plată către diverși furnizori și bugete ale statului de peste 400 milioane de lei”, a spus Nica. Potrivit acestuia, mama președintei Camerei Deputaților a beneficiat de contractele cu Poșta Română.

Ministrul a adăugat că, fără măsurile de restructurare care vor fi aplicate în perioada următoare, Poșta Română ar fi intrat în faliment începând cu 13 iunie.

„Fostul director general al Poștei Daniel Neagoe a fost unul dintre protejații Robertei Anastase. Aproximativ 80-90.000 euro au costat «contractele-cadou» atribuite fără licitație de fostul director general al Poștei societății Mefisto Com SRL din orașul său de baștină, Breaza, pentru a presta pentru operator servicii din domeniul construcțiilor. Firma are sediul la adresa domiciliului mamei lui Neagoe”, a spus Nica.

Ministrul a spus că ultima plată către Mefisto Com SRL s-a făcut în aprilie, la finalul mandatului fostului șef al Poștei Române.

Un alt contract „păgubos” pentru Poștă a fost cel încheiat cu Alfa Medical Service, al cărui obiect a fost, potrivit lui Nica, „furnizarea de servicii medicale cu dedicație și, multă vreme, inexistente”.

„În perioada septembrie-decembrie 2010 au fost plătiți 1.392.893 lei fără ca dosarele angajaților să fie cerute timp de un an de la societatea care a prestat anterior aceste servicii medicale. Raportul Curții de Conturi arată clar că s-au plătit servicii fără contraprestație. Valoarea totală a contractului a fost de șase milioane de euro. Contractul a fost atribuit prin procedură de negociere fără publicare, deci fără licitație, și cu încălcarea OG 34/2006”, a spus Nica.

Ministrul s-a referit și la două contracte derulate de Poșta Română cu Terradox și Promotional Interservice, firme cu aceiași asociați.

„Șase milioane de euro a costat aplicația software METER-NET și niște echipamente de francat, achiziționate în 2011 de la Promotional Interservice, în condițiile în care un serviciu similar era deja dezvoltat prin forțe proprii de Poșta Română, la costuri mult mai mici. Mentenanța echipamentelor a costat 1,26 milioane de euro pentru doar cinci luni, bani încasați de cele două firme, în condițiile în care acest fapt nu s-a justificat tot timpul”, a arătat Nica.

El a mai spus că achiziționarea aplicației software METER-NET s-a realizat prin negociere, fără publicarea unui anunț de participare, pentru că aplicația software a fost considerată ca fiind singura compatibilă cu echipamentele deținute deja de operator.

Poșta Română este cel mai mare operator de profil, cu o rețea teritorială de aproximativ 7.000 de oficii poștale. Acționarii companiei sunt Ministerul Comunicațiilor, cu o participație de 75%, și Fondul Proprietatea, care deține 25% din capital.

Anastase: „Îl dau în judecată”

Președinta Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a declarat că îl va da în judecată pe ministrul Comunicațiilor, Dan Nica. „Mama nu are nicio firmă. Tata nu are afaceri, iar mama este pensionară. Îi atrag atenția domnului Nica că îl dau în judecată pentru informații false pe care le transmite cu bună știință. Niciunul dintre părinții mei nu deține nicio societate”, a fost replica Robertei Anastase după ce ministrul Comunicațiilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii